Щоб не почорніли: як правильно зберігати банани в домашніх умовах
Щоб не почорніли: як правильно зберігати банани в домашніх умовах

Щоб не почорніли: як правильно зберігати банани в домашніх умовах

З кількома простими кроками, банани довше залишатимуться свіжими та не будуть чорніти.

Ви дізнаєтеся:

Якщо банани неправильно зберігати, то фрукт доволі швидко втратить свій привабливий вигляд: яскраво-жовта шкірка покриється темними плямами, а самі плоди стануть м’якими. Главред зʼясував, чому банани чорніють і як уникнути цього.

Чому банани чорніють?

Основною причиною того, що банани вкриваються темними плямами, є дія етилену - газу, який виділяють плоди під час дозрівання, пише Daily Wrap.

Відомо, що етилен посилює розпад хлорофілу, що призводить до зміни кольору шкірки з жовтого на коричневий або чорний.

Зберігання бананів разом з іншими фруктами, наприклад, яблуками, які виділяють етилен, призводить до швидшого дозрівання.

Як правильно зберігати банани?

Для того, щоб банани залишалися свіжими довше, потрібно уникати кількох типових помилок.

Насамперед не залишайте банани поряд з іншими фруктами. Холодильник також не найкращий друг бананів.

Краще зберігайте фрукти в сухому та прохолодному місці.

Також можна загорнути кінці бананів у харчову плівку або у фольгу з боку плодоніжки. Це пригальмує виділення етилену та уповільнить процес дозрівання приблизно до одного тижня.

Додатково можна повісити банани на спеціальну підставку, яка запобігає їх деформації та мінімізує ризик пошкодження шкірки, що прискорює потемніння.

З цими кількома простими кроками, банани довше залишатимуться свіжими та смачнішими.

Інші новини:

Які є види бананів?

У багатьох країнах банани є одним з основних джерел харчування. Їстівні сорти бананів умовно поділяються на дві основні групи: десертні, що вживаються головним чином в сирому або сушеному вигляді, і плантайни (або платано), які перед вживанням вимагають термічної обробки.

М'якоть десертних сортів дуже солодка на смак, містить велику кількість вуглеводів, вітаміну C і деякі необхідні для організму мінеральні речовини, такі як фосфор, залізо, калій, кальцій і магній.

Джерело матеріала
loader
loader