В цьому тортику багато сирно-вершкової начинки із кавовим присмаком та шматочками шоколаду.
Якщо хочеться приготувати простий та ніжний десерт, то спробуйте торт "Кавова пушинка". В ньому багато сирно-вершкової начинки із додаванням кави та шоколаду. Та зовсім тонкий легкий коржик. Готувати потрібно напередодні подачі, щоб ніч торт встиг постояти у холодильнику. Рецептом поділились на сайті Foodsyn.
Торт "Кавова пушинка"
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 100 г
- вершки – 500 мл;
- желатин — 10 г;
- капучіно – 2 стіка;
- два яйця;
- розпушувач тіста — 1 ч. л.;
- кисломолочний сир — 800 г;
- цукор — 350 г;
- шоколад молочний — 150 г.
Спочатку робимо тісто: збиваємо яйця та цукор, потім всипаємо борошно та розпушувач. У змащену маслом форму виливаємо тісто тонким шаром та випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин. Якщо форма роз'ємна – це ідеальний варіант. Остудіть корж та робіть начинку. Якщо нероз'ємна, тоді витягаємо корж, кладемо харчову плівку у форму, залишивши з усіх боків краї, достатні для того, щоб потім витягнути готовий торт.
Збиваємо кисломолочний сир. Якщо сир з грудочками, його рекомендується протирати через сито.
Змішуємо капучино, 50-70 мл води, цукор і додаємо в кисломолочний сир. Готуємо желатин по інструкції, яка вказана на пакеті. Перемішуємо желатин із сирковою масою. Шоколад рубаємо ножем, змішуємо з начинкою та хвилин на 20 ставимо її в холодильник. Збиваємо вершки та додаємо в крем.
Викладаємо начинку на корж. Прикрашаємо шоколадом, що залишився, ставимо на ніч в холодильник.
Читайте також:
Терте печиво з варенням: простий і смачний рецепт
Мініштруделі: рецепт дуже смачної та простої випічки з яблуками
Повітряний і ніжний: рецепт класичного торта "Пташине молоко"