Україна наразі спроможна забезпечити лише 30% власних потреб у часнику, що свідчить про серйозні проблеми в аграрному секторі. Про це розповіла президент Асоціації виробників часнику України Юліанна Мусса, яка також представляє нідерландську компанію з вирощування часнику та цибулі Gourmet.
За останні три роки площі під вирощування часнику значно скоротилися через російську окупацію Запорізької та Херсонської областей. Наразі культура вирощується на території приблизно 1000-1500 гектарів. Однак точну статистику підрахувати складно через значну кількість малих фермерських господарств, які працюють неофіційно.
"Проблема зберігання часнику залишається критичною. В Україні бракує професійних сховищ", - наголосила Мусса. За її словами, багато українських фермерів змушені припиняти виробництво через збитковість, брак навичок та складнощі з реалізацією продукції.
Експерти вважають, що для покращення ситуації необхідно системно розвивати галузь та інвестувати в сучасні складські приміщення для зберігання врожаю.
Раніше українцям показали, як змінилися ціни на часник, перець, цибулю та картоплю на початку лютого.