![Український дім у Данії представив проєкт «Смак соборної України»](https://thumbor.my.ua/rYh59HW1Gwxe59-vNLL6X4T2Bi4=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F55f815e501798e43e312b690b44bb442.jpg)
Український дім у Данії представив проєкт «Смак соборної України»
Як передає Укрінформ, про це Український дім повідомив на своїй фейсбук-сторінці.
![Український дім у Данії представив проєкт «Смак соборної України» - Фото 1](https://thumbor.my.ua/siCjPeCX-mF9nkx_qwNtUx-7Z40=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F4154433600d7abb91cd37c0a228ee318.jpg)
«Разом ми досліджували, як українська кухня втілює соборність – єдність, що виходить за межі географії та історії. Через різноманіття регіональних страв ми показали, як інгредієнти з усіх куточків України – карпатські трави, поліські гриби, бессарабські вина та кримськотатарські прянощі – зливаються в нашу багату кулінарну спадщину», – йдеться в дописі.
![Український дім у Данії представив проєкт «Смак соборної України» - Фото 2](https://thumbor.my.ua/y27E-kjywzzAGWyoHmvOv19cwWA=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F9f2a053b108536e3a23f5d11b8d1c274.jpg)
Цього разу організатори зосередилися на перших стравах. Гості скуштували насичені смаки традиційного червоного борщу зі свининою, зеленого борщу зі щавлем і яйцем, капусняку з пшоном, юшки з грибами, горохового супу з копченими свинячими ребрами, пісного розсольнику та ніжного супу з галушками на курячому бульйоні.
![Український дім у Данії представив проєкт «Смак соборної України» - Фото 3](https://thumbor.my.ua/wgNGTYWA0RxQzmYf-lvEOLQLtVc=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F27b851e18fcbb77401f3fcfae4dd8861.jpg)
«Нашою провідницею в цій кулінарній подорожі була експертка, авторка праці Їжакультура, Олена Брайченко, чия презентація оживила кожну страву. Вона розповіла про історію кожної страви і розкрила її укоріненість в регіональних традиціях України. Її знання історичних і географічних взаємних впливів допомогли нам зрозуміти, як різноманітні ландшафти України та культурний обмін сформували наші перші страви», – йдеться в повідомленні.
![Український дім у Данії представив проєкт «Смак соборної України» - Фото 4](https://thumbor.my.ua/b97OihbEilkyuhYFa3xNgTdJ5Ok=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F0c6ab3678355c555335f0e3ac2ae93d0.jpg)
Український дім у Данії подякував усім, хто долучився до святкування єдності через кулінарні традиції, та анонсував проведення наступних кулінарних подій.
Як повідомляв Укрінформ, офіційне відкриття Українського дому в Данії в центрі Копенгагена відбулося 24 лютого 2023 року.
Фото: Daria Sivirin
![loader](/files/images/preloader.gif)