![Дехто навіть не здогадується: як і скільки можна зберігати яйця, що тріснули](https://thumbor.my.ua/yEY2usnyKUYmusNNxK9zjzIyv38=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fbfde11ad3d6607155081d932a1111a02.jpg)
Дехто навіть не здогадується: як і скільки можна зберігати яйця, що тріснули
Ви дізнаєтеся:
Часто, при транспортуванні курячих яєць, головний інгредієнт сніданків може тріснути та пошкодитися, але навіть в такому стані їх можна зберігати, якщо дотримуватися кількох простих правил. Главред зʼясував, як правильно зберігати яйця з тріщинками, щоб мінімізувати ризик зараження бактеріями.
Відомо, що шкаралупа яйця захищає його вміст від бактерій, зокрема сальмонели. Якщо на шкаралупі є тріщини, тоді бактерії з легкістю можуть проникнути всередину.
Портал Сookist пише, якщо ви відділили білок від жовтка, тоді його потрібно помістити контейнер. Бажано надати перевагу скляним. Далі переконайтеся, що контейнер чистий, а кришка щільно прилягає, щоб кисень не потрапляв всередину.
Яєчні білки повинні зберігатися при низьких температурах, тобто в холодильнику або морозильній камері. У холодильнику можна зберігати яєчні білки максимум три дні, в морозильній камері - до шести місяців. Якщо ви вирішили заморозити яєчні білки, не забудьте наклеїти на них етикетку із зазначенням терміну зберігання.
Яєчні жовтки в холодильнику можуть зберігатися до 24 годин, строго в продезінфікованому і герметично закритому контейнері.
Якщо ви прийшли з магазину і помітили, що курячі яйця мають тріщинку, тоді розбийте продукт у тарілку та закрийте харчовою плівкою. Розбите яйце може зберігатися до 24 годин.
Якщо є навіть найменший сумнів у тому, що яйця були розбиті під час покупки, не варто довго розмірковувати: їх слід викинути.
Інші новини:
Цікаві факти про яйця
Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).
Попри харчову цінність яєць, їхнє споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.
Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.
Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.
Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.
Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.
Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, якого багато міститься в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.
![loader](/files/images/preloader.gif)