![Тепер не злипнуться: як правильно варити пельмені – в кип'ятку чи холодній воді](https://thumbor.my.ua/_8imW4IVUDfPHQ6eQqLcQXm0-NQ=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F822dc4ecf56fc7dd865c0cd77292634b.jpg)
Тепер не злипнуться: як правильно варити пельмені – в кип'ятку чи холодній воді
На це є свої причини. Чому так відбувається і як правильно варити пельмені, розповідає 24 Канал.
Пельмені кидати в киплячу воду чи в холодну
Кулінари застерігають від поширеної практики кидати пельмені безпосередньо в киплячу воду. Це може призвести до того, що вони прилипнуть до дна каструлі або злипнуться, що призведе до нерівномірного приготування.
Як наслідок, всередині пельмені можуть залишитися недовареними, тоді як ззовні – переваритися. Це призведе до втрати форми та текстури.
У порадах щодо приготування пельменів експерти рекомендують додавати їх у ледь киплячу воду по одному. Якщо акуратно опускати їх ложкою або шумівкою, це забезпечить рівномірне приготування.
Крім того, пельмені можна розморозити заздалегідь і злегка обваляти у борошні, щоб зберегти форму і запобігти злипанню під час варіння.
Не менш важливим є і використання великої каструлі, наповненою достатньою кількістю води – це забезпечить пельменям достатньо місця для приготування без скупчування. Пельмені також слід періодично помішувати ложкою, щоб вони не прилипали до дна каструлі.
А ви знаєте: як приготувати курку з золотистою скоринкою.
![loader](/files/images/preloader.gif)