![Довгожителі їдять на сніданок ці 5 продуктів: додайте їх на тарілку](https://thumbor.my.ua/jT8EeoIIH8O3amTN_NEBRAKTl20=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F33d986df7b32df6a7efb28df69e8cd4e.jpg)
Довгожителі їдять на сніданок ці 5 продуктів: додайте їх на тарілку
Сніданок – це чудова можливість почати свій день здорово, тож упускати її точно не варто, повідомляє 24 Канал з посиланням на Real Simple. Ситний сніданок з вдало підібраних продуктів може не тільки допомогти у контролі ваги та зменшити ймовірність переїдання, але й потенційно подовжити життя.
Вівсянка
Не дивно, що чимало довгожителів звикли їсти вівсянку на сніданок – вона містить чимало поживних речовин, що допомагають розпочати день на правильній ноті. У вівсяній каші ви знайдете білок, клітковину, марганець, фосфор, магній, мідь та залізо, а також цинк та вітаміни групи В.
Всі ці поживні речовини можуть підтримувати здоров'я вашого кишківника, серця, імунітету та обміну речовин.
Тофу
Найкращий сніданок, який популярний серед жителів Блакитних зон – це скрембл з тофу. Така страва насичена бобовими завдяки тофу, а також її можна доповнити практично будь-якими овочами – наприклад, шпинатом, помідорами, перцем чи навіть грибами.
Цілозерновий тост
На Сардинії, де також багато довгожителів, звичайний сніданок зазвичай складається з хліба, меду та невеликого шматочка сиру. Втім, на тост можна покласти й чимало інших здорових продуктів.
Ви можете доповнити тост з цілозернового хліба авокадо, копченим лососем, сиром чи вареними яйцями – усі ці інгредієнти наповнені поживними речовинами, що зменшують запалення та запобігають хронічним захворюванням.
Насіння чіа
Його можна додавати до великої кількості різноманітних страв, і це справді варто робити – адже чіа забезпечує величезну кількість поживних речовин, що потрібні для здорового раціону. Це справжній суперфуд, наповнений клітковиною, білком та корисними для серця омега-3 жирними кислотами.
Окрім того, у чіа ви також знайдете кальцій, залізо, магній, фосфор, цинк та тіамін.
Йогурт з гранолою та фруктами
Гранолу з йогуртом варто додати до сніданку / Фото Pexels
Попри те, що чимало людей і зараз обирають для себе такий варіант сніданку – здебільшого через простоту його приготування – він і справді надзвичайно корисний для здорового старіння. Фрукти, як-от чорниця, містять чимало антиоксидантів, що зміцнюють здоров'я серця. Гранола ж також містить чимало клітковини, що потрібна для здорового мікробіому кишківника.
А ось білок у йогурті точно підвищить ваш рівень енергії та допоможе здоров'ю м'язів та кісток.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)