![На Вінниччині сільгосппідприємства планують удвічі збільшити вирощування картоплі](https://thumbor.my.ua/IIw-2BykF1XSMh6q77wPyzsHSQo=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2F89843c83e029d0a525d9c48d874207a7.jpg)
На Вінниччині сільгосппідприємства планують удвічі збільшити вирощування картоплі
На Вінниччині у поточному році сільськогосподарські підприємства планують збільшити обсяги вирощування картоплі удвічі, овочів в цілому – на 20%. Про це Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА, пише agronews.ua.
«У зв’язку з обмеженим постачанням овочевої продукції з південних областей України посіви овочів в сільськогосподарських підприємствах Вінниччини зросли в 2,5 раза порівняно з довоєнним періодом. І ця тенденція триває. Зокрема, під урожай поточного року прогнозується подальше збільшення площ під промисловим вирощуванням овочів на 20%, картоплі – у 2 рази», – повідомили в ОВА.
У відомстві зазначили, що на Вінниччині у структурі посівів під урожай 2025 року овочеві культури та картопля по всіх категоріях господарств займатимуть 8%.
Загалом овочі планується вирощувати на 23,6 тис. га, картоплю – на 105,1 тис. га.
В ОВА наголосили, що особливістю Вінниччини є вирощування 99% овочів та картоплі у домогосподарствах населення. Промислові ж посіви овочевих культур прогнозуються на рівні 300 га, картоплі – на 320 га.
У регіоні торік зросли площі під цибулею, помідорами, баштанними культурами. У 2023 році уперше було висаджено промислові площі під перцем та баклажанами. У 2024 році по всіх категоріях господарств, включаючи населення, в структурі овочів цибуля займала 16%, морква – 11%, столові буряки – 10%, капуста – 11%, томати – 12%, огірки – 10%, часник – 9%, інші овочі – 21%.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)