![Бігос: рецепт ситної та легкої страви на вечерю](https://thumbor.my.ua/QPKey9Gy7XqBYcNC7tPEWW99z_8=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F781bd46ffb72640d99848c5b03016a9f.jpg)
Бігос: рецепт ситної та легкої страви на вечерю
Капусту можна готувати як до того стану, що вона буде хрусткою, так і зробити її більш м'якою.
Бігос — традиційна для польської кухні друга страва з капусти та м'яса, що має варіації в білоруській, українській та литовській кухні. Вона ситна і водночас легка для шлунка. Як її приготувати, розповіла і показала авторка кулінарного блогу "Смачні рецепти на кожен день".
Бігос із квашеної капусти
Інгредієнти:
- сушені гриби – 15 г;
- окріп – 250 мл;
- квашена капуста – 1 кг;
- томатна паста – 50 г;
- м'ясо (вирізка) – 500 г;
- копчені ковбаски – 80 г;
- морква – 250 гр;
- соняшникова олія – 50 мл;
- спеції: сіль, перець – за смаком, паприка – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Залити промиті гриби крутим окропом на 30 хвилин Воду не виливати.
У розігріту з олією високу антипригарну пательню (в ідеалі — гусятницю) викласти порізане м'ясо та смажити, помішуючи, доки воно не стане золотистим. Посипати паприкою і додати порізану цибулю, перемішати і смажити 5 хвилин. Викласти потерту на крупній тертці моркву, перемішати, за кілька хвилин додати порізані смужками гриби та воду, в якій вони запарювалися. Тушкувати під кришкою, час від часу помішуючи, до готовності м'яса.
Посолити, поперчити, додати томатну пасту, ковбаски, промиту квашену капусту, перемішати і тушкувати під кришкою, час від часу помішуючи, на середньому вогні до готовності капусти (залежно від смаку, можна залишити капусту хрусткою, або приготувати повністю.
Читайте також:
Пиріжки з капустою: найпростіший рецепт смачної випічки
Рецепт від бабусі: як приготувати смачний пиріг із капустою на швидкому дріжджовому тісті
Якщо максимально спростити рецепт: найшвидші та дуже ліниві голубці
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)