![Чи потрібно знімати білу пінку під час приготування супу: відповідь здивує](https://thumbor.my.ua/Ji620qGS_1J79ry91C1PYsjvchc=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F23c89a3364883aae5e0eab65be3bfef0.jpg)
Чи потрібно знімати білу пінку під час приготування супу: відповідь здивує
Ви дізнаєтесь:
Суп – це популярна страва в багатьох українських родинах. Він смачний, відомий своєю легкістю у приготуванні, універсальністю та корисними властивостями.
Однак є одна помилка, якої допускаються більшість господинь під час приготування цієї страви, пише Главред з посиланням на Pysznosci.pl.
Чи потрібно знімати пінку з супу
Виявляється, коли ми варимо суп на м'ясі, не варто знімати білу пінку, що утворюється під час цього процесу. Більшість людей робить це, навіть не усвідомлюючи. Але, експерти стверджують, що через це суп втрачає не лише частину свого смаку, але й деякі поживні речовини.
Зазначається, що така пінка з супу насправді є дуже корисним компонентом. Насамперед, тому, що суп з накипом від м'яса матиме набагато глибший смак та сильніший аромат.
Крім того, завдяки такій пінці покращується й харчова цінність супу. Зокрема, в ньому залишається більше цінного для нашого організму колагену. Ця речовина позитивно впливає на стан шкіри, покращує здоров'я кісток і суглобів.
Не варто забувати і про желатин, який також міститься саме в пінці і відіграє важливу роль у приготуванні супу. Ну і насамкінець, пінка на поверхні першої страви робить бульйон ситнішим.
![Чи потрібно знімати білу пінку під час приготування супу: відповідь здивує](https://thumbor.my.ua/33qf61T81-ZCISo1chJC-syjYRY=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F4a444f09e18eaaa6e6f02a0d6d2e811c.jpg)
Читайте також:
Що таке суп?
Суп - рідка страва, у складі якої міститься не менше 50 % рідини Рідку частину супу називають основою, щільну - гарніром. Супи готують на бульйонах, відварах, молоці та молочних продуктах і квасі. Гарніром у супах виступають найрізноманітніші продукти: овочі, гриби, крупи, бобові та макаронні вироби, риба, м'ясо і птиця, повідомляє "Вікіпедія".
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)