![Розвіяли міф, що чорний хліб корисніший за білий](https://thumbor.my.ua/MkGrKIUix6ZIhjtkoV3IOIF629w=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fbd69c3c2415ee7be0b44a64da9600f5c.jpg)
Розвіяли міф, що чорний хліб корисніший за білий
Хто намагається скинути вагу, купують лише чорний хліб.Але він не завжди корисний.Дієтолог Тетяна Лакуста на своїй сторінці в Instagram розповіла, на що треба звернути увагу."Коли йдеться про темні сорти хліба, то зазвичай мається на увазі цільнозерновий темний хліб, з додаванням висівок. Насправді темний хліб буває різним і в його складі може бути багато різних інгредієнтів, які не роблять його кориснішим, ніж сорти білого хліба", - пояснює Тетяна Лакуста.Деякі виробники додають у хліб барвники, щоб зробити його темнішим. А ще цукрові сиропи для посилення смаку. Тому варто звертати увагу на склад хліба, тип помелу борошна, кількість доданого цукру.Найкорисніший - грубий тип помелу, це обойне та обдирне. Таке борошно з цілого зерна, в якому міститься багато мінералів, вітамінів та корисних мікроелементів.При цьому, перший, другий та вищі сорти відрізняються тим, що містять значно більше крохмалю, менше клітковини та мінералів.Додані цукри - це окремий біль. Через яблучне пюре, солод, глюкозо-фруктозний сироп темний хліб може мати високий глікемічний індекс, не менший ніж у білих сортах. У складі білків, жирів та вуглеводів вам напишуть, скільки цукрів буде. Їх може бути від 1 і більше (солодкі види хліба - 13 г). Тут головне орієнтуватися правило: менше доданих цукрів - корисніше.Один із найкращих видів хліба - з меншим переліком інгредієнтів, як, наприклад у круглому українському хлібі.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)