Ідеальні млинці на молоці: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт
Ідеальні млинці на молоці: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт

Ідеальні млинці на молоці: фіналістка "Мастер Шеф" дала покращений рецепт

Суперфіналістка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати французькі млинці Креп Сюзетт з мандариновим або апельсиновим соусом, пише Politeka.net.

Зірка "Мастер Шеф" розповіла, що такі млинці у Франції подаються не лише в якості сніданку, а також як десерт, який доповнює обід чи вечерю.

Для тіста на млинці зірка "Мастер Шеф" використовує такі інгредієнти:

  • 750 г молока
  • 250 г борошна
  • 6 яєць
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • 40 г розтопленого вершкового масла
  • 2 дрібки солі
  • пів пакетика ванільного цукру

Для соусу Сюзетт до млинців нам знадобиться:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 150 мл мандаринового соку
  • цедра двох мандаринів
  • 60 мл мандаринового лікеру (за бажанням)

Щоб приготувати тісто на млинці, як повідомляє Політека, спершу зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко за допомогою віничка змішує яйця з борошном. Далі поступово вливаємо молоко та перемішуємо тісто до однорідності. Додаємо розтоплене масло, ванільний цукор, сіль, розпушувач і ще раз добре перемішуємо тісто, пише Politeka.net.

Смажимо млинці на розігрітій пательні до румʼяності з обох боків. Коли млинці посмажили, переходимо до приготування соусу.

Щоб приготувати соус Сюзетт, спочатку зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко змішує масло кімнатнох температури з мандариновою цедрою та 25 мл лікеру. На пательню викладаємо мандаринове масло, додаємо сік мандаринів, цукор, решту лікеру, доводимо суміш до кипіння та можна її фламбувати (підпалити).

Млинці загортаємо в трикутнички, викладаємо в соус і тушкуємо по дві хвилин з обох боків.

Останні новини України:

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader