Стають токсичними: які страви не варто розігрівати у мікрохвильовці
Стають токсичними: які страви не варто розігрівати у мікрохвильовці

Стають токсичними: які страви не варто розігрівати у мікрохвильовці

У мікрохвильовці швидко можна розігріти раніше приготовлену їжу. Проте не всі продукти витримують повторне нагрівання без шкоди для здоров'я. Деякі з них втрачають корисні властивості, а інші можуть навіть спричинити отруєння.Розповімо, що не варто ставити в мікрохвильову піч повторно.Рис. Наприклад, якщо залишити рис на столі до наступного дня, в ньому можуть розмножитися бактерії Bacillus cereus. Як пояснюють фахівці, ці бактерії виділяють токсини, стійкі до високих температур – навіть кип'ятіння не знищить отруту.2022 року в Австралії через розігрітий рис з овочами в офісній їдальні сталося масове отруєння: 34 людини опинилися в лікарні.Проте ризик криється не лише в рисі.Гриби. Під час повторного нагрівання можуть утворювати канцерогенні нітрозаміни. Особливо небезпечними є шампіньйони. Їхні білки розкладаються, утворюючи токсичні сполуки.Шпинат та селера. Дослідження, проведене Німецьким інститутом харчування 2023 року, виявило, що під час повторного нагрівання нітрати в цих овочах перетворюються на нітрити, які заважають перенесенню кисню у кров.

Джерело матеріала
loader
loader