Смачна ностальгія: смажені пиріжки від Ярославського
Смачна ностальгія: смажені пиріжки від Ярославського

Смачна ностальгія: смажені пиріжки від Ярославського

Навіть кулінарні гуру визнають – смажені пиріжки завжди залишаться в переліку особливих страв, до яких потрібно час від часу повертатися. 24 Канал пропонує поринути в ностальгію з рецептом відомого шефа Володимира Ярославського, яким він поділився у своєму інстаграмі.

Рецепт смажених пиріжків

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 350 мілілітрів теплої води чи молока;
– 40 грамів цукру;
– 25 грамів свіжих дріжджів;
– 520 грамів борошна;
– дрібка солі;
– олія для фритюру;
начинка:
– варена картопля, капуста, горох.

Приготування

  1. У теплому молоці (не вище 38 градусів) розчиніть цукор і дріжджі. Залиште на 10 хвилин.
  2. Додайте просіяне борошно та сіль, замісіть тісто.
  3. Залиште тісто в теплому місці приблизно на 45 хвилин, щоб воно піднялося.
  4. Після цього обімніть тісто і дайте йому ще трохи піднятися. Сформуйте 15 – 18 кульок.
  5. Кожну кульку трохи притисніть, формуючи плоскі коржики. Покладіть начинку на середину. Загорніть начинку в тісто, добре защипуючи краї, і знову трохи притисніть, щоб вийшли плоскі пиріжки.
  6. Залиште пиріжки на 20 хвилин, щоб вони піднялися і були пухкими.
  7. Добре нагрійте олію та смажте пиріжки по 1,5 хвилини з кожного боку.
  8. Викладіть готові пиріжки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Смачного!

Перевершать картоплю фрі: як приготувати картоплянікульки.

Джерело матеріала
loader