/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F40df0f9e966142682095e494d8b62a23.png)
Ніжні котлети з курячого філе: зірка "Мастер Шеф" Глінська розкрила фірмовий рецепт
Єлизавета Глінська, яка була переможницею та колишньою суддею шоу "Мастер Шеф", поділилася рецептом найніжніших котлет із курячого філе, повідомляє Політека.
"Повірте мені, соковитіших і смачніших курячих котлет ви ще не куштували", – наголосила зірка "Мастер Шеф" Ліза Глінська.
Щоб приготувати найніжніші котлети, нам знадобляться такі інгредієнти:
- філе (куряче або індиче) - 1 кг
- цибуля - 2 шт.
- картопля - 1-2 шт.
- батон без скоринки - 100 г
- молоко - 150 г
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за бажанням
- часник - за бажанням
- манка - 150 г (для обвалювання котлет)
Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська відзначила, що їй такі котлети подобаються максимально ніжними, тому вона взагалі не додає до них перець і часник, але ви за смаком можете їх додати, повідомляє Політека.
Картоплю та цибулю чистимо й нарізаємо на крупні шматки. Куряче філе зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська також нарізає на шматочки. Мʼякушку батона замочуємо в молоці.
Через мʼясорубку пропускаємо мʼясо, овочі та замочений батон. Приправляємо фарш сіллю, за бажанням додаємо мелений перець і подрібнений часник, добре все перемішуємо.
Важливо: зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська не переходить одразу до формування котлет, а накриває миску з фаршем харчовою плівкою та відправляє його на годину в холодильник.
Після цього формуємо котлети бажаної форми та розміру. Зовні кожну котлету трохи присипаємо манкою для апетитної скоринки.
Смажити котлети потрібно на розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії: спершу до золотистості з обох боків, а далі накриваємо пательню кришкою та доводимо котлети до готовності.
Останні новини України:
Також Політека писала, що суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив свій фірмовий рецепт борщу.
Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

