Ніколи не пересолите: скільки і коли кидати сіль у рис для плову
Ніколи не пересолите: скільки і коли кидати сіль у рис для плову

Ніколи не пересолите: скільки і коли кидати сіль у рис для плову

Якщо рис посолити пізніше певного моменту, то плов буде прісний.

Що дізнаєтесь:

Плов - дуже смачна страва. Багатьом здається, що її дуже просто готувати, але вдало зварити плов вдається не всім. Виявляється, на смак впливає навіть і те, на якому етапі класти спеції в плов. У матеріалі Главреда ви дізнаєтесь, коли солити плов, на початку чи наприкінці, щоб він був неймовірно смачним.

Коли кидати приправу в плов

За класичним рецептом вам необхідно спершу обсмажити м'ясо з морквою та цибулею. Після цього слід додавати сіль, перець та інші спеції. Солити та перчити плов потрібно за кілька хвилин до засипання рису. Є кухарі, які полюблять сипати сіль після засипання рису, але перед тим, як заливати його водою.

Досвідчені господині не радять сипати сіль за 5 хвилин до закінчення готування. У цей момент рис не можна перемішувати і всі спеції залишаться зверху і плов буде прісний.

Скільки солі потрібно для приготування рису

Якщо вам цікаво, скільки солі потрібно на 1 склянку рису для плову, то спершу слід розібратися, скільки ж рису в одній склянці.

Якщо гранований стакан розрахований на 250 мілілітрів води, то у ньому буде 200 грам рису. У великій склянці об'ємом 290-300 мілілітрів буде 245-250 грам рису.

Скільки треба покласти солі у рис для плову:

Вас також зацікавить:

Джерело матеріала
loader
loader