/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F56e434a641ab8dd58bd1bf6625ada3f6.jpg)
Забуті солодощі з дитинства: готуємо смачні, солодкі та хрусткі вергуни
У дитинстві їх куштував хоча б раз кожен з нас. 24 Канал з посиланням на інстаграм Наталки Нікішиної з "МастерШеф" пропонує відтворити пухкі та хрусткі вергуни на своїй кухні.
Вергуни – рецепт
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 10
Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 100 грамів сметани 15%;
– 1 ціле яйце та 3 жовтки;
– 50 грамів цукру;
– 1/2 чайної ложки соди;
– 1 столова ложка горілки;
– дрібка солі.
Приготування:
- Для тіста до борошна додайте соду, сметану, яйце та жовтки, цукор та горілку.
- Тісто перемішайте до однорідності. Вимішуйте 5 хвилин. Коли тісто вже не прилипає до рук накрийте харчовою плівкою, і дайте відпочити 15 – 20 хвилин.
- В сотейнику розігрійте велику кількість олії.
- Сформуйте вергуни, тісто розкачайте до товщини 7 – 8 міліметрів, наріжте на смужки, і закрутіть.
- Обсмажте вергуни невеликими порціями до золотавого кольору. Готові вергуни перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Посипте цукровою пудрою.
Готово!
Зараз у тренді: як приготувати нашумілий десерт "Бала Баяна".
