/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F830c888af2753c3d8bf3ca620a7632b7.jpg)
Чим небезпечні консервовані овочі і фрукти та яку альтернативу обрати
Консервовані овочі та фрукти — звична частина нашого раціону, але наскільки вони корисні?
Бабусі та мами традиційно займалися консервацією, але сьогодні багато хто віддає перевагу свіжим або замороженим продуктам. Чи дійсно варто витрачати час на домашню консервацію, або ж краще шукати альтернативу?
Що відбувається з вітамінами при консервації?
Про це більш детальніше розповідає експерт зі схуднення, тренер Юрій Попко. Процес консервації зазвичай включає додавання солі, цукру, оцту та тривалу термічну обробку. У результаті більшість корисних речовин просто зникає, пише Юрій Попко.
Наприклад, огірки, які спочатку містять вітаміни та мікроелементи, після всіх маніпуляцій перетворюються на суміш солі, оцту та цукру. Аналогічна ситуація і з варенням - свіжа ягода багата корисними елементами, але після довгого кип’ятіння й додавання великої кількості цукру її користь зводиться майже до нуля.
Якщо порівнювати консервовані продукти з парниковими овочами, останні виглядають навіть кращими, оскільки в них все ж зберігається більше корисних речовин.
Чи є альтернатива?
Найкращими способами збереження овочів і фруктів фахівці вважають заморожування та квашення. Заморожені продукти зберігають більшість вітамінів, а квашені овочі, такі як капуста, ще й містять корисні пробіотики, що позитивно впливають на травлення.
Звісно, консервація не є шкідливою, і вживати такі продукти час від часу цілком нормально. Але якщо є можливість обирати, краще віддати перевагу більш здоровим способам збереження їжі. Тим більше, що сучасні ринки та супермаркети пропонують свіжі овочі та фрукти практично цілий рік.
Раніше ми повідомляли, баночка огірків – 189 грн, а ікра – 89: супермаркети різко змінили цінники на консервах.
Коли кришка наче приклеєна: прості лайфхаки для відкривання консервації - детальніше на Знай.ua.
