/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F6d2e807bcb06e0b133b604f8b2edfa38.jpg)
Як перевірити масло на натуральність: п'ять способів, які прийдуть на поміч
В магазинах часто можна зустріти вершкове масло, яке насправді не є натуральним, але коштує як справжнє. Ось кілька корисних методів, які допоможуть вам перевірити цей продукт.
Під час купівлі вершкового масла багато хто задається питанням, чи є воно натуральним. Ось 5 простих методів, які допоможуть визначити це.
Перший спосіб — нагріти сковорідку і покласти на неї масло. Якщо воно натуральне, то швидко розтане, а ось спред почне “стріляти” і пінитися. Це відбувається через різну структуру і склад продуктів: натуральне масло містить більше молочних жирів, а спред — воду і рослинні жири.
Ще один спосіб перевірки — використання морозильника. Потрібно покласти вершкове масло в морозильну камеру на годину, потім вийняти і спробувати намазати його на хліб. Натуральне масло стане крихким, а спред або маргарин залишатимуться м’якими та зручними для нанесення.
Третій метод — використання окропу. Наповніть склянку гарячою водою і опустіть в неї шматочок масла. Натуральне масло розчинятиметься повільно, а вода набуде молочного відтінку. Натомість не натуральне масло одразу спливе, і колір води не зміниться.
Справжність масла можна також визначити за кольором і вологістю. Після того як ви вийняли його з морозильника, на поверхні з’являться краплинки вологи. Через деякий час, за кімнатної температури, продукт набуде жовтого відтінку, що свідчить про його натуральність.
Останній метод — це нагрівання масла. Потрібно розтопити невелику кількість масла до кипіння. Ви повинні помітити, як маленькі чорні часточки осідають на дні — це ознака, що масло справжнє.
- Помилка, яку роблять 99% людей: перевірте, в якому місці холодильника ви зберігаєте молоко
- Що зробити, щоб молоко довше зберігалося: одна проста дія для подовження його терміну придатності
- Дієтологиня назвала найкращий сніданок, який коштує копійки: він крутіший за яєчню і вівсянку
