/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F56949decbfa3e7830ed010b7bae3e725.png)
Мітболи, або тефтелі: як приготувати смачну м'ясну страву
Тефтелі, або м'ясні кульки, це смачна страва на кожен день.
Тефтелі, або мітболи, це, по суті, круглі котлетки, які готують у соусі та подають із різними гарнірами. Наприклад, в італійській кухні такі тюфтельки готують невеликими і подають із томатним соусом до спагеті. Рецептом тефтелей поділилися на сайті Gutains.
Тефтелі
Інгредієнти:
- 500 г м'ясного фаршу (яловичина, свинина, або їх суміш);
- одна середня цибулина;
- 1 яйце;
- 3 столові ложки сухих хлібних крихт або манки;
- сіль і перець за смаком;
- за бажанням: зелень, спеції, часник.
Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Підготуйте м'ясний фарш, за потреби додайте до нього зелень, спеції або часник для насиченого смаку.
У глибокій мисці змішайте м'ясний фарш із дрібно нарізаною цибулею. Додайте яйце і сухі хлібні крихти або манку. Приправте сіллю та перцем за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
Змочіть руки водою і починайте формувати невеликі кульки, надаючи кожній бажаної форми та розміру. Оптимальний розмір тюфтельок залежить від ваших уподобань, але зазвичай вони мають діаметр приблизно 3-4 сантиметри.
Далі тефтелі можна смажити на сковорідці на розігрітій рослинній олії, а потім доводити до готовності під закритою кришкою ще хвилин 15.
Або тефтелі можна приготувати в духовці. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть тефтелі на деко і запікайте тефтелі в духовці приблизно 20-25 хвилин до золотистої скоринки та повної готовності.
Подавайте тефтелі гарячими, з улюбленими гарнірами чи соусами. Вони чудово поєднуються з картоплею, рисом, пастою або овочевими салатами. За бажання прикрасьте тюфтельки свіжою зеленню або скибочками помідора для ефектнішого вигляду.
Читайте також:
Рецепт спагеті з фаршем: як приготувати смачну та просту страву
Рецепт шведських фрикадельок: виходять точно, як в Ікеї
Смак, знайомий з дитинства: рецепт томатного супу з фрикадельками

