/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8be25404949c47cc8452e3b72b0f738a.png)
Чому тісто виходить липким і як це виправити: поради експертів
Завдяки цим простим методам домашні випічка та кулінарні експерименти стануть ще приємнішими.
У процесі замішування тіста навіть при правильних пропорціях суміш може прилипати до рук. Проте фахівці знають кілька простих методів, які допоможуть зробити тісто ідеальним для випікання.
Про це пише Ukr.Media.
Як позбутися липкості тіста:
- Рослинна олія .Один із найпростіших способів – змастити долоні олією. Це не тільки зменшить прилипання, а й зробить текстуру тіста більш еластичною.
- Борошно. Якщо тісто занадто рідке, можна додати трохи борошна. Важливо не перестаратися – суміш потрібно ретельно вимішати, щоб зберегти повітряну текстуру.
- Охолодження. Ще один спосіб – відправити тісто в холодильник. Для цього його слід загорнути у харчову плівку та залишити на 20 хвилин. Після цього воно стане менш липким і зручним у роботі.

