Перенесуть в Карпати: готуємо деруни з грибами під сирною шапкою в горщиках
Перенесуть в Карпати: готуємо деруни з грибами під сирною шапкою в горщиках

Перенесуть в Карпати: готуємо деруни з грибами під сирною шапкою в горщиках

Ці деруни готуються у невеликих горщиках або формах для запікання, а доповнюються сметаною або вершками та пасерованими грибами. Рецептом неймовірно смачної страви ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Деруни з грибами в духовці

  • Час: 40 – 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 6 картоплин;
– 2 цибулі;
– 1 яйце;
– 4 столові ложки борошна пшеничного;
– сіль, перець – на смак;
– олія – на смак;
– 150 мілілітрів сметани 20%;
– 100 грамів печериць;
– 50 грамів сиру.

Приготування:

  1. Почистьте і помийте картоплю та цибулю. Усю картоплю та одну цибулину натріть на дрібній тертці.
  2. Яйце, 3 ложки борошна, терту картоплю та цибулю перемішайте до однорідної маси.
  3. Розігрійте на сковороді олію, викладіть столовою ложкою тісто. Смажте з кожного боку до золотистої скоринки.
  4. Наріжте другу цибулю кружалками. Почистьте та наріжте гриби пластинками, обсмажте їх на сковороді разом із цибулею, додайте 1 столову ложку борошна та сметану або вершки.
  5. Натріть сир на грубій тертці.
  6. У горщики чи форму для запікання складіть деруни, полийте грибною поливкою та посипте тертим сиром.
  7. Поставте горщики або форму для запікання в духовку, розігріту до 180 градусів, та запікайте впродовж 30 хвилин.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і ці млинці з шинкою і сиром.

Джерело матеріала
loader
loader