Шоколадна пахлава: десерт, який підкорить ваше серце
Шоколадна пахлава: десерт, який підкорить ваше серце

Шоколадна пахлава: десерт, який підкорить ваше серце

Любите шоколад? А як щодо шоколадної пахлави? Цей десерт – ідеальне поєднання улюбленої пахлави із насиченим шоколадним смаком.

У цьому рецепті використовується не лише шоколад у начинці, але й шоколадне масло для хрусткого тіста, а також медовий сироп з какао для соковитості. Такий десерт радуватиме вас не один день: при кімнатній температурі пахлава може зберігатися до двох тижнів, а в холодильнику цілий місяць.

Інгредієнти

Для сиропу:

  • ¾ чашки цукрового піску
  • ¾ чашки води
  • ¼ склянки меду
  • ¼ чашки какао-порошку

Для начинки:

  • 1 чашка мигдалю
  • 1 чашка фундука
  • ½ чашки темного шоколаду (шоколадні краплі)
  • ⅓ чашки цукрового піску
  • 1 чайна ложка кориці

Для олії:

  • 1 ¼ чашки розтопленого вершкового масла
  • ¼ чашки какао-порошку

Для складання:

  • 450 г тіста філо (розморожене)

Спосіб приготування:

  1. Для сиропу змішайте цукор, воду та мед у каструлі, доведіть до кипіння та варіть 5 хвилин. Додайте какао, ретельно перемішайте та остудіть.
  2. Для начинки подрібніть мигдаль, фундук, шоколад, цукор і корицю в комбайні до грубої крихти.
  3. Для олії змішайте розтоплене вершкове масло з какао.
  4. У форму для випічки (розміром 33x23 см) викладіть 10 листів філо, кожен шар змащуючи шоколадним маслом. Повторіть з листям, що залишилося, і горіховою сумішшю.
  5. Наріжте пахлаву на ромби і випікайте 50-60 хвилин|мінути| при 175°C.
  6. Полийте гарячу пахлаву охолодженим сиропом і дайте охолонути. Найкраще дати їй просочитися хоча б 4 години чи ніч.

Смачного!

Раніше ми писали, робота мрії ? В Австралії шукають людину, яка за $100 тисяч на рік їздитиме і похмелюватиметься по всьому світу

Спробуйте приготувати пухкі та ароматні бублики з маком на кефірі: рецепт ідеальних ласощів для чаю та кави.

Джерело матеріала
loader