/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F5d5af7be17d555f7cefab3c89b3d61ed.jpg)
Де краще зберігати помідори: дослідники дали відповідь
Виявилося, що більш важливим чинником для смаку є саме сорт томатів, а не спосіб їх зберігання.
Чи впливає спосіб зберігання на смак стиглих томатів? Дослідники з Геттінгенського університету вирішили знайти відповідь.
Про це повідомило видання Frontiers in Plant Science.
Науковці порівняли томати, що зберігалися в холодильнику та при кімнатній температурі, і дійшли висновку: різниці у смаку практично немає. Головну роль відіграє саме сорт, а не спосіб зберігання. Аналіз проводила сенсорна панель – група експертів, які оцінювали солодкість, кислотність і соковитість плодів.
"Саме сорт томатів має важливий вплив на смак. Тому розробка нових сортів може стати кроком до поліпшення смаку томатів”, – зазначала провідна авторка дослідження Лариса Канські.
