Як приготувати рибу в духовці: кулінарні секрети та простий рецепт
Як приготувати рибу в духовці: кулінарні секрети та простий рецепт

Як приготувати рибу в духовці: кулінарні секрети та простий рецепт

Риба в духовці — це найпростіший спосіб приготування, за якого риба зберігає смак і залишається соковитою.

Приготувати рибу в духовці просто. Причому будь-яку, від морської, до річкової, наприклад, коропа. Але краще дотримуватися простих правил і тоді вийде дуже смачно. Фокус розповість, як приготувати рибу в духовці.

Секрети приготування риби в духовці

  • Підготуйте рибу для запікання в духовці. За необхідності випатрайте, видаліть зябра та плавники. Добре промийте рибу, злегка промокніть паперовим рушником.
  • Приправте рибу сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
  • Збризніть рибу лимонним соком і оливковою олією.
  • За бажанням можна додати часник. Подрібнений часник краще покласти всередину риби, а часниковим порошком посипати зверху.
  • Можна використовувати свіжі ароматні трави: розмарин, чебрець, кріп і кінзу.
  • Запікайте в попередньо розігрітій до 180 °С духовці до готовності.

Як можна запікати рибу в духовці

  • Запікання у фользі. Фольга утримує сік усередині, тому риба виходить ніжною і соковитою. Але не запікайте рибу у фользі з кислими маринадами.
  • Запікання в рукаві. Риба готується у власному соку. У рукаві можна запікати рибу з додаванням бульйону і маринадів з лимоном, помідорами та оцтом.
  • Запікання в конверті з пергаменту.
  • Запікання на шпажках. Так вийде шашлик із риби в духовці.

Найкращі маринади для риби в духовці

  • 40 г оливкової олії + 2 ст. л. лимонного соку + кілька гілочок рубаної петрушки + 1 зубчик часнику + сіль, перець (за смаком).
  • 40 г соєвого соусу + 20 г кунжутної олії + 1 зубчик часнику + імбир + сіль, перець (за смаком).
  • 200 мл кокосового молока + 1 ч. л. пасти каррі + імбир + часник + помідори чері + сіль, перець (за смаком).

Лосось у рукаві

Інгредієнти:

  • філе лосося — 1,5 кг;
  • одна цибулина;
  • рукола — 100 г;
  • один лимон;
  • вершкове масло — 50 г;
  • сметана — 100-150 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • естрагон — 2-3 гілочки;
  • часник — 3 зубчики;
  • приправа для риби — 1,5 ст. л.;
  • сіль, свіжомелений чорний перець — за смаком.

Духовку нагрійте до 180 °C. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Лимон наріжте тонкими кружечками.

Філе лосося вимийте та добре обсушіть паперовим рушником. Посипте приправою для риби.

Викладіть на філе лосося кільця ріпчастої цибулі. Трохи посоліть і поперчіть. Зверху покладіть лимон. Перекладіть лосось у рукав. Закрийте кінці рукава, покладіть на деко і запікайте в духовці 40 хвилин.

І поки він готується, приготуйте соус. Руколу та естрагон подрібніть у блендері разом із часником. Посоліть і поперчіть. Вершкове масло розтопіть і влийте в пюре з трав, перемішайте і поставте в холодильник на 30 хвилин. Потім додайте сметану, перемішайте і подайте до лосося.

Читайте також:

Шведська кухня: рецепт тріски з картопляним пюре

Рибні пельмені: рецепт незвичайної, але дуже смачної страви

В Англії нарешті пояснили, чому рибу з картоплею загортають у газету

Джерело матеріала