У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини
У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини

У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини

У популярному нині в соцмережах дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини. 
 
Про це повідомляє Der Spiegel.
 
У цих ласощах, які позиціонують як шоколад преміум-класу, містяться канцерогени. Зазначається, що німецька споживча організація Stiftung Warentest відправила до лабораторії шість різних плиток дубайського шоколаду. Результати виявилися здебільшого невтішними.
 
"Жодна з протестованих дубайських шоколадок не пропонує видатної якості чи особливих смакових відчуттів, які б виправдовували інколи високу ціну. Навпаки: два шоколади з Дубаю були навіть значно забруднені шкідливими речовинами", – заявили в Stiftung Warentest.
 
У тестуванні брали участь шоколадки вартістю від 7 євро (320 грн) до 25 євро (1130 грн) за 100 грамів. Чотири з шести продуктів не повинні були продаватися, оскільки списки інгредієнтів та інформація про поживну цінність були неправильними або неповними. У деяких випадках також була відсутня обов'язкова інформація для алергіків.
 
Деякі зразки "явно" містили 3-монохлорпропандіол та гліцидиловий ефір. Ці жирні забруднювачі часто зустрічаються в рафінованій пальмовій олії і вважаються потенційно канцерогенними. Продукт Le Damas також був "значно" забруднений афлатоксинами плісняви – канцерогенними речовинами, які широко поширені у фісташках.
 
"Від вживання шоколаду не варто очікувати жодних наслідків для здоров'я. Однак, такі висновки про наявність шкідливих речовин несумісні з обіцянкою найвищої якості", – акцентували в Stiftung Warentest.

 

Джерело матеріала
loader
loader