/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff9955613975c8b2eee96cb201571c276.jpg)
Ці продукти їдять усі люди, які живуть понад 100 років: повний список
Довгожителі по всьому світу дотримуються особливого раціону, який допомагає їм зберігати міцне здоров’я і прекрасну фізичну форму до глибокої старості.
Ці продукти не просто корисні, вони допомагають подовжити молодість і фізичну активність. Якщо включити їх до свого раціону, можна значно підвищити шанси на довге життя та міцне здоров’я.
Які 10 продуктів найчастіше входять до раціону людей-довгожителів
- Бобові – горох, квасоля, нут і сочевиця багаті білком та антиоксидантними сполуками. Білки є будівельним матеріалом для усіх клітин організму та попереджують втрату м’язів у людей похилого віку. А антиоксиданти омолоджують організм на клітинному рівні. До того ж, така їжа підтримує здоров’я серця і знижує рівень цукру в крові.
- Листові зелені овочі – капуста, шпинат, рукола, містять мінерали й вітаміни, які призупиняють процеси старіння, зміцнюють опірність організму до вірусних захворювань.
- Оливкова олія містить поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6, які зміцнюють серце й судини, захищають організм від запальних процесів.
- Горіхи – волоські, мигдаль та арахіс містять жири, білки й вітаміни, які зміцнюють серцево-судинну та нервову системи, захищають від розвитку деменції та хвороби Альцгеймера.
- Нешліфований рис, вівсянка, перловка та гречка забезпечують організм енергією, покращують травлення та знижують ризик розвитку діабету.
- Ферментовані продукти – квашена капуста та кімчи містять пребіотики, що підтримують здоров'я кишківника та імунної системи на належному рівні.
- Ягоди – чорниця, малина, полуниця та інші, містять антиоксидантні сполуки, що сповільнюють старіння клітин, захищають від онкології й різних старечих захворювань.
- Риба – оселедець, тунець, скумбрія, лососева, містить омега-3 жирні кислоти, що знижують ризик захворювання серця й судин та активують роботу мозку.
- Часник має потужні протизапальні й антисептичні властивості, зміцнює імунітет і знижує ризик серцевих захворювань.
- Зелений чай. Помірне вживання цього напою сприяє захисту мозку від розвитку деменції, покращує метаболізм і знижує ризик хронічних захворювань.
В якому продуктові кальцію в чотири рази більше, ніж у молоці: ніколи не здогадаєтесь
Популярний продукт, який допоможе впоратися із болем: що ми не знаємо про звичайні оливки

