Як зі звичайної сковорідки зробити антипригарну за 5 хвилин: спосіб шеф-кухаря
Як зі звичайної сковорідки зробити антипригарну за 5 хвилин: спосіб шеф-кухаря

Як зі звичайної сковорідки зробити антипригарну за 5 хвилин: спосіб шеф-кухаря

Більшість сковорідок можна зробити антипригарними за допомогою олії та тепла.

Ви дізнаєтеся:

Ніхто не хоче, щоб їжа прилипала до сковорідки, але не всі мають антипригарну сковорідку. Хороша новина для тих, хто хвилюється щодо безпечності покриттів, як-от тефлон, кераміка чи інші антипригарні матеріали, полягає в тому, що майже будь-яку сковорідку можна зробити антипригарною з мінімальними зусиллями.

Більшість сковорідок можна зробити антипригарними за допомогою олії та тепла. Главред дізнався, як зробити сковорідку антипригарною.

Розігрійте сковорідку на середньому вогні кілька хвилин. Гаряча поверхня допомагає олії рівномірно покрити дно, запобігаючи прилипання їжі. Додайте достатньо олії, щоб утворилася тонка плівка, і продовжуйте нагрівати до появи легкого мерехтіння — це сигнал, що можна починати готувати, пише HuffPost.

Цей метод потрібно повторювати після кожного миття сковороди водою з милом, адже захисний шар олії змивається.

"Ключ до успіху — це послідовність і терпіння", - пояснив Річард Сандоваль, шеф-кухар, який спеціалізується на латиноамериканській кухні та засновник Richard Sandoval Hospitality.

Які матеріали найкраще підходять

Найлегше зробити антипригарними сковороди з алюмінію, нержавіючої сталі, титану та міді. Вони швидко нагріваються і добре взаємодіють з олією.

Сковороди з чавуну та вуглецевої сталі потребують додаткового етапу — попереднього приправлення. Покрийте їх олією і запікайте в духовці при температурі 190°C (375°F) протягом години. Після приготування дайте сковороді охолонути, промийте гарячою водою, висушіть та знову нанесіть тонкий шар олії.

Яка олія підходить

Найкраще використовувати нейтральні олії з високою точкою димлення: рапсову, авокадову, рафіновану кокосову або рослинну. Ці олії зазвичай не горять до 450 градусів за Фаренгейтом або вище.

Інші олії — як-от оливкова та нерафінована кокосова — смачні, але для цього не підходять, оскільки мають низьку точку димлення і можуть зіпсувати поверхню.

Чи можна використовувати кулінарний спрей

Кулінарні спреї зручні, але не найкращий вибір для створення антипригарної сковорідки. Вони часто залишають липкий наліт і можуть містити додаткові інгредієнти, які змінюють смак їжі або шкідливі для здоров'я.

Якщо ви надаєте перевагу спреям, краще використовувати ручні розпилювачі, які можна наповнювати власною олією. Їх можна знайти онлайн або в магазинах посуду.

Як правильно чистити пательню

"Якісний кухонний посуд — це довгострокова інвестиція. Регулярне приправлення та правильне миття забезпечують довговічність антипригарного покриття", — підкреслив Сандоваль.

Для миття він радить уникати мила: достатньо гарячої води та делікатного очищення. Для довговічності сковороди уникайте миття в посудомийній машині. Використовуйте гарячу воду та м'яку губку для очищення. Доглядайте за сковородами правильно і вони залишаться антипригарними на тривалий час.

Вас також може зацікавити:

Що відомо про HuffPost

HuffPost (до 2017 року - The Huffington Post; часто скорочено HuffPo) - американський прогресивний, новинний веб-сайт, що має локалізовану та міжнародну версії, повідомляє Вікіпедія.

Сайт пропонує новини, сатиру, блоги та оригінальний контент, а також висвітлює політику, бізнес, розваги, навколишнє середовище, технології, популярні медіа, стиль життя, культуру, комедію, здорове харчування, інтереси молодих жінок та місцеві новини за участю колумністів. Він був створений як прогресивна альтернатива консервативним новинним сайтам, таким як Drudge Report. Сайт містить власний контент і контент, створений користувачами за допомогою відеоблогів, аудіо та фото. У 2012 році сайт став першим комерційним підприємством цифрових медіа Сполучених Штатів, яке отримало Пулітцерівську премію.

Джерело матеріала
loader
loader