/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fe158d3bc3059705c849cff0e7d5cbbf5.png)
Як приготувати Бала Баяна: хрусткий десерт, що підкорив соцмережі
Бала Баяна - це популярний десерт, який нещодавно став вірусним у мережі.Ніжні кокосові цукерки в карамельній глазурі підкорюють своїм смаком і простотою приготування.Поєднання солодкої кокосової начинки та хрусткої карамельної оболонки робить їх справжнім смаколиком, який можна легко приготувати вдома."Бала Баяна, це крутіше, ніж Рафаело та Баунті", - пише Валерія Велігура і поділилась рецептом трендового десерту.⠀Для цукерок:380 г згущеного молока50 г вершкового масла150 г кокосової стружки ⠀ Для карамелі:250 г цукру75 мл води1 ч.л. лимонного сокубарвник - за бажанням Поєднуємо згущене молоко, масло та кокосову стружку. Ставимо на середній вогонь та постійно помішуючи тримаємо до загущення маси (7-10 хв). Знімаємо з вогню, накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути. Формуємо 15 кульок, вставляємо шпажки/зубочистки та прибираємо у морозилку на 30 хв.Коли цукерки заморозяться - починаємо готувати карамель. Поєднуємо цукор, воду, лимонний сік та, за бажанням, барвник. На середньому вогні доводимо до кипіння і варимо 7-8 хв. Знімаємо з вогню та занурюємо цукерки. Ставимо у високі склянки або втикаємо у яблуко. Даємо застигнути у прохолодному місці (15-30 хв).

