/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F38b6dfcb081d4894b9bb2a982f4ba1b5.png)
Буде дешевше, треба потерпіти: коли нормалізуються ціни на молочні продукти
В Україні помітно піднялися ціни на популярні молочні продукти, проте на обрії вже видніється здешевлення в цьому сегменті. Таким прогнозом поділився виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі для "Суспільного".
На даний момент зростання цін на молочну продукцію має сезонний характер.
Державна служба статистики моніторить середньостатистичну ціну молочної продукції великих молокозаводів, які працюють на супермаркети. І згідно з цими даними зростання становить 15-16%. Це стосується як молока, так і сирів.
Олег Пендзин впевнений, що вартість молочних товарів в українських магазинах піде на спад уже на початку квітня. У цей період худобу почнуть виганяти на пасовища, що призведе до здешевлення сировини.
"У кінці березня — на початку квітня, коли худобу виженуть на відкриті пасовища, молочна сировина почне дешевшати. А це означатиме, що коли ми будемо дивитися ціни у квітні, то вони вже не будуть такими жахливими", - пояснив Олег Пендзин.
Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, гаманці українців "розриває" інфляція: які продукти вже на вагу золота.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, посмажити шашлик буде недешевим задоволенням: що з цінами на м'ясо і маринад.

