/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F804575e318d113e292e1739304ea57b9.jpg)
Омлет ніколи не осяде: забудьте про ці 5 поширених помилок
24 Канал з посиланням на Glamour розповідає, чому осідає омлет, а також про те, які інгредієнти в рецепті насправді зайві і лише псують смак страви.
Чому омлет швидко осідає: 5 помилки
- Молоко
Основні інгредієнти – яйця і молоко – слід вийняти з холодильника перед приготуванням, щоб дати їм можливість досягти кімнатної температури. Приготування на холодному молоці може призвести до того, що під закритою кришкою омлет спочатку підніметься, однак, швидше за все, він здується відразу після виймання зі сковорідки, що призведе до жорсткої текстури.
- Зайві інгредієнти
Щоб покращити смак омлету, кухарі часто додають до нього різноманітні інгредієнти, зокрема ковбасу, бекон, зелень та сир. Однак найпоширенішою добавкою є борошно. Хоча ці інгредієнти збагачують страву, вони також сприяють утворенню більш щільної текстури, перешкоджаючи здатності омлету підійматися і зберігати форму.
- Пропорції
Експерти стверджують, що оптимальним співвідношенням молока та яєць у рецептах є збалансоване 50/50. Будь-які значні відхилення від цього стандарту можуть негативно вплинути як на зовнішній вигляд, так і на смак кінцевої страви.
Чому омлет падає / Фото Pexels
- Мало суміші чи велика сковорода
Для успішного приготування страви товщина шару рідини на сковорідці має становити щонайменше 2,5 – 3 сантиметри. Кухарі радять або забезпечити достатню кількість інгредієнтів, або вибрати сковорідку меншого діаметру.
- Температура приготування
Дуже важливо підтримувати стабільну температуру під час приготування омлету. Висока температура може призвести до небажаних результатів, включаючи підгорілі краї або тонку, схожу на млинець текстуру, оскільки білок в яйцях не зможе піднятися належним чином.
Для досягнення ідеального омлету рекомендується готувати його на середньому вогні. Це дозволить яйцям готуватися поступово, забезпечуючи пишність і гарну форму страви.
А ви знаєте: для чого перед смаженням заморожувати картоплю.

