/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F17e34ca1ba5569f173c3e8813679563a.jpg)
Хочете, щоб втратила користь – продовжуйте: як не варто готувати рибу
Яку помилку з рибою найчастіше роблять більшість людей, пояснює 24 Канал з посиланням на Onet.
Як не варто готувати рибу
Відома дієтологиня Ганна Столінська радить не смажити рибу, підкреслюючи, що цей спосіб приготування може зменшити вміст цінних жирних кислот омега-3 на 85%. Вона пропонує вивчити більш здорові альтернативи приготування риби, щоб зберегти її поживні властивості.
Дієтологиня зазначила, що приготування риби на грилі також призводить до значної втрати вмісту омега-3 – на 40 – 50%. Хоча приготування на грилі є кращим варіантом, ніж смаження, воно все одно призводить до значної втрати цих незамінних жирних кислот.
Натомість стверджує, що запікання може бути кращим методом приготування, що призводить до втрати 10 – 15% поживних речовин. Однак, приготування на пару вважається найкращим варіантом, оскільки воно зберігає майже всі поживні речовини.
Що ще треба знати
Експертка підкреслює, що більшість омега-3 жирних кислот сконцентрована під шкірою і на кістках риби, що свідчить про те, що варто купувати цілу рибу.
Найкраще купувати цілу рибу / Фото Unsplash
Столінська рекомендує покращувати смак риби за допомогою спецій, таких як куркума, орегано, розмарин та чебрець. Вони не лише додають смаку, але й мають протизапальні властивості та сприяють засвоєнню омега-3 жирних кислот.
Крім того, вибір посуду може суттєво вплинути на процес приготування. Не варто використовувати тефлонові сковорідки й металеві каструлі без покриття. Найкраще обирати сталеві або бамбукові пароварки, а також термостійкий скляний або керамічний посуд, чавунні сковорідки.
А ви знаєте: навіщо заморожувати картоплю перед смаженням.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F303bbeca4dc5a11e5d68a8a80cf416cc.jpg)
На лівому чи правому боці: в якій позі спати найкорисніше для роботи серця
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F13515aeb5d1dc4b2092ca4f03362411f.jpg)
Першою лікаркою з освітою в Австро-Угорщині була українка й подруга Кобилянської
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbb603c1659759fe7539e569f7bb3a3ff.jpg)
Універсальний засіб для прибирання: несподівані способи застосування зубної пасти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fef5d222ca21fb58c36efd761c832097c.jpg)
Хворий кишківник підводить серце: вчені заявили про смертельну небезпеку для молодих людей
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2Fbeb7442c7fb41f4dd43ecd559ebf329a.jpg)
Магнітні бурі у квітні 2025: прогнози сонячної активності
Українські кардіохірурги встановили перший у світі кардіостимулятор немовляті
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fac9f3b2a4c3fbf79c53395b282a2b581.jpg)