День вафель: спробуйте три ідеї десертів, які полюбить вся сім'я
День вафель: спробуйте три ідеї десертів, які полюбить вся сім'я

День вафель: спробуйте три ідеї десертів, які полюбить вся сім'я

25 березня у світі відзначають Міжнародний день вафель.Це чудова нагода потішити себе та своїх близьких улюбленим десертом.Gazeta.ua розповідає історію появи свята та ділиться трьома ідеями, як приготувати хрусткі, ароматні та неймовірно смачні вафлі.Перші вафлі почали пекти ще в Середньовіччі, але рецепт тіста на бельгійські вафлі до нашого часу суттєво змінився. Спочатку ця випічка мала вигляд тонкого хрусткого печиво з прісного тіста, замішаного на вівсяному та ячному борошні.У Європі бельгійські вафлі вважали розкішним десертом і подавали лише королям і представникам шляхетного стану. Рецепт зберігався за сімома печатками, а за його розголос передбачалося суворе покарання.Бельгійські вафлі для дітей стали улюбленими ласощами, а для дорослих - якоюсь непристойною розкішшю. Відомо, що навіть Гете, Шопен, Штраус, Нобель і Фрейд були великими шанувальниками бельгійських вафель.Справжній вафельний бум почався, коли американець Корнеліус Свартхаус 24 серпня 1869 році винайшов зручну і практичну вафельницю у вигляді сковорідки і запустив її у промислове виробництво. До цього вафельниця являла собою дві пластини з дерев'яною ручкою на кожній, одну з них змащували маслом, наливали тісто і затискали іншою. З того часу пухкі, рум'яні вафлі стали улюбленим сніданком і десертом у всьому світі.360 г кисломолочного сиру 5%2 яйця2 ст. л сметани3 ст. л цукру (або за смаком)10 г ванільного цукру40 г вершкового масла50-60 г борошна1 ч. л розпушувачамед/ягоди/горішкиПриготування: для вафель до сиру додаємо яйця, сметану, цукор та ванільний цукор і виделкою розтираємо до однорідної консистенції. Наступними додаємо борошно, розпушувач та розтоплене масло, замішуємо тісто (має вийти, як густа сметана) і даємо відпочити 10-15 хв.Вафельницю розігріваємо та трішки змащуємо олією, далі на одну вафлю викладаємо по 1-2 стл тіста і випікаємо до румʼяного кольору ~3-5 хв залежно від вашої вафельниці.Готові вафлі подаємо із ягодами, медом та горіхамРецептом поділилась фудблогерка Валерія Велігура.3 яйця150 г цукрущіпка солі100 г вершкового масла100 мл молока200 г борошна⠀
Приготування: яйця збиваємо з цукром та сіллю до пишної світлої піни. Додаємо розтоплене вершкове масло, молоко і перемішуємо. Просіюємо борошно і знову перемішуємо. Викладаємо ~ 1 ст. тіста на суху добре розігріту сковороду та швидко розподіляємо максимально тонким шаром. Готуємо із 2-х сторін до золотистого кольору. Знімаємо з вогню і одразу ж згортаємо у трубочку. Перед подачею, остиглі трубочки наповнюємо вареним згущеним молоком.
⠀
Якщо у вас не вдалося зробити їх досить тонкими і вони вийшли не сильно хрусткими - їх можна підсушити в духовці.Якщо немає вафельниці, вафлі можна спекти на електрогрилі.Інгредієнти (10шт):100 г борошна;60 г вершкового масла;1 яйце;40 г цукру;5 г ванільного цукру;75 мл молока;1 ч. л. розпушувача.Приготування. В миску до яйця додайте цукор, ванільний цукор і розтоплене масло, добре перемішайте. Додайте розпушувач та борошно, знову розмішайте. Поступово додайте тепле молоко та продовжуйте розмішувати. У результаті має вийти тісто, близьке за консистенцією до густої сметани. Його необхідно відставити приблизно на 15 хвилин перед випіканням ще раз добре розмішати.Нагрійте ваш гриль. Легко змастіть поверхню гриля олією або розтопленим маслом, щоб запобігти прилипанню тіста. Вилийте тісто на гриль і випікайте приблизно 3-5 хвилин або до золотисто-коричневого кольору та хрусткої текстури. Час може варіюватися залежно від моделі гриля. Перевіряйте вафлі на готовність, але не відкривайте гриль занадто часто, щоб уникнути втрати тепла. Подавайте вафлі гарячими з вашими улюбленими добавками, такими як сироп, фрукти або морозиво.

Джерело матеріала
loader