Хліб довше буде свіжим, якщо його загорнути в 1 кухонний предмет: секрет експертів
Хліб довше буде свіжим, якщо його загорнути в 1 кухонний предмет: секрет експертів

Хліб довше буде свіжим, якщо його загорнути в 1 кухонний предмет: секрет експертів

Якщо правильно зберігати хліб, то він дуже довго залишатиметься свіжим і смачним. Головне не робити кілька поширених помилок.

Ви дізнаєтеся:

Хліб займає перше місце в списку покупок більшості людей. Проте для тривалого зберігання такого продукту потрібно забезпечити оптимальні умови зберігання хліба. Якщо припускатися низки поширених помилок, то хліб та інші хлібобулочні вироби можуть псуватися дуже швидко.

Пекарі компанії Matthews Cotswold Flour поділилися тим, який є найбільш ефективний спосіб зберегти хліб свіжим – це загорнути його у фольгу або харчову плівку, пише express.co.uk.

"Цей метод підходить для свіжого, купленого в магазині та домашнього хліба. Він затримує природну вологість продукту, щоб він не пересихав. Якщо ваш хліб був у паперовій упаковці, викиньте її та загорніть у харчову плівку або фольгу для довшого зберігання", – зазначили пекарі.

Хліб потребує достатньої кількості вологи і повітря, щоб залишатися свіжим. Надлишок повітря спричиняє його черствіння, а недостатня кількість повітря може сприяти появі плісняви.

Загортання хліба таким чином допомагає утримувати достатню кількість вологи, щоб він залишався м’яким і зберігав текстуру, але також служить бар’єром для захисту від повітря та бактерій.

Пекарі наголосили, що це чудовий спосіб контролювати рівень вологості хліба, щоб він залишався свіжим набагато довше.

Потрібно нещільно загорнути хліб у фольгу або харчову плівку. Не потрібно загортати занадто щільно, оскільки це може спричинити конденсацію, яка може збільшити ризик появи плісняви.

Після того, як ви загорнули свій хліб, треба покласти його в хлібницю, якщо вона у вас є, або просто на кухонну стільницю.

Однак не варто зберігати хліб біля духовки, плити, мікрохвильової печі чи будь-яких інших теплих приладів на кухні. Тепло може спричинити висихання хліба або створить вологе середовище, що сприятиме появі плісняви.

Завжди варто зберігати свіжий хліб при кімнатній температурі. Ніколи не варто зберігати його в холодильнику.

"Наукові дослідження показують, що це витягує вологу, через що хліб може черствіти втричі швидше, ніж за кімнатної температури", – наголосив експерт.

Також експерт додав: "Подумайте про те, щоб нарізати свій хліб перед заморожуванням. Таким чином вам не доведеться нарізати його, коли він заморожений, і його часто важко нарізати, коли він розморожений".

Как лучше всего хранить хлеб инфографика
Як найкраще зберігати хліб/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Що таке Express.co.uk?

Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.

Джерело матеріала
loader
loader