Як позбутися гіркоти в каві: проста хитрість для ідеального смаку
Як позбутися гіркоти в каві: проста хитрість для ідеального смаку

Як позбутися гіркоти в каві: проста хитрість для ідеального смаку

Причиною гіркоти кави може бути не лише неправильний помел чи температура води, а й якість зерен або спосіб приготування.Є одна спеція, яка допоможе збалансувати смак напою і зробить його приємнішим.Для цього не потрібно додавати цукор або молоко.Редактор журналу Cooks Illustrated Стівен Данн радить додати до чашки дрібку солі, яка може протидіяти її гіркоті.Якщо ви варите порцію кави на всю сім'ю, то на літр напою потрібно додати 1/8 чайної ложки солі, попередньо змішавши її з меленою кавою, пише Express.Данн пояснює, що поєднання солі та іонів натрію, які містяться в ній, взаємодіють з рецепторами гіркого смаку на нашому язиці. І хоча це не робить чарівним чином чашку кави солодшою, це обманює наш мозок, не даючи нашому язику посилати сигнали про гіркоту в мозок.Коли гіркий присмак придушено, ми легше відчуваємо солодкість та інші присмаки кави.Зерна арабіки відомі своїм м'яким і солодким смаком, тоді як зерна робусти, як правило, більш кислі.Правильна техніка приготування кави також може запобігти тому, щоб вона стала занадто гіркою. Забагато води або надто гаряча вода може призвести до отримання гіркої кави, так само як надто довге очікування кави у френчз-пресі може призвести до того, що чашка кави буде надто завареною.

Джерело матеріала
loader
loader