/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Fe1c8592b8e652c3f12921523a6735443.jpg)
Квітковий зефір та ПХ-шоколад: новий тренд крафтових солодощів
Квітковий зефір та ПХ-шоколад: новий тренд крафтових солодощів
П’ять років тому Анна Шкляренко з Білої Церкви на Київщині вперше занурилась у світ шоколаду. Але не простого, а корисного. Це був сміливий крок: не маючи спеціальних знань, вона почала виготовляти альтернативні солодощі — тоді ще новинку на українському ринку.
Назбиравши кошти з перших замовлень, Анна все ж пішла вчитися до відомого українського шоколатьє з Одеси. Згодом пройшла ще одне навчання, де змогла поглибити свої технічні знання та вдосконалити рецептури.
У складі ПХ-шоколаду — какао терте, какао-масло та кокосовий цукор. Анна працює лише з какао-бобами з Венесуели, підкреслюючи їхній багатий квітковий смак і відсутність характерної гірчинки, яка притаманна сировині з країн Західної Африки.

