Як розпізнати натуральні сосиски з м'яса від хімічної підробки: запам'ятайте ці трюки
Як розпізнати натуральні сосиски з м'яса від хімічної підробки: запам'ятайте ці трюки

Як розпізнати натуральні сосиски з м'яса від хімічної підробки: запам'ятайте ці трюки

Але не завжди сосиски виявляються корисними – деякі з них містять в складі велику кількість штучних добавок та консервантів. Як обрати натуральні сосиски розповідає 24 Канал з посиланням на ITV.

Як відрізнити натуральні сосиски від підробки

  • Склад

Сосиски вважаються високоякісними, якщо виготовляються виключно зі 100% м'яса та інших натуральних інгредієнтів, таких як сало, субпродукти, сир, вершки, молоко, курячі яйця, і рослинна олія. Використання інших добавок заборонено.

  • Вироби можуть містити до 10% білкових стабілізаторів, отриманих з колагенових матеріалів і свинячої шкіри, а також до 10% яловичини, свинини або баранини.
  • Механічно оброблене м'ясо птиці також може становити до 10% від загального вмісту.
  • Інші дозволені інгредієнти включають до 10% вологої сої та молочних продуктів.
  • Максимум 3% зернових і 4% крохмалю або пшеничного борошна.

Важливо, що принаймні 70% складу сосисок повинно складатися з первинної сировини, щоб підтримувати стандарт якості.

  • Запах

Натуральні сосиски мають характерний аромат м'яса, суміші спецій і приправ. Споживачі часто можуть відчути нотки свіжої зелені, часнику, цибулі та інших натуральних інгредієнтів.

Експерти запевняють, що одним зі способів оцінити якість сосисок є саме їхній запах. Ключовим показником якості є відсутність яскраво виражених хімічних або штучних ноток. Якщо аромат надто інтенсивний або відхиляється від характерного для натуральних інгредієнтів, це може свідчити про наявність штучних ароматизаторів або консервантів.

  • Розріз

Якісні вироби повинні мати рівномірний сірувато-рожевий відтінок на розрізі. Хоча сосиски зазвичай мають рожеву або світло-рожеву внутрішню частину, вони також можуть містити шматочки білого або рожевого шпику.

Споживачам рекомендується з обережністю ставитися до будь-яких пустот або незвичної текстури, оскільки це може свідчити про надмірний вміст води в продукті.

Як відрізнити натуральні сосиски від підробки
Як відрізнити натуральні сосиски від підробки / Фото Unsplash

  • Готовий вигляд

Ковбасні вироби, виготовлені відповідно до стандартів, не повинні розбухати або розпадатися під час приготування. Якщо сосиска розбухає або зморщується в мікрохвильовій печі, це може свідчити про надмірну кількість води або добавок у продукті.

Крім того, варто бути обережними з будь-якими змінами кольору води для приготування, оскільки це може свідчити про високий вміст штучних барвників.

  • Смак

Ці продукти повинні втілювати насичений смак високоякісного м'яса, який посилюється нотками часнику, цибулі та чорного перцю. Важливо, щоб сосиски та сардельки мали свіжий і природний смак, а не зіпсований хімічними чи штучними добавками.

А ви знаєте: як відрізнити вершкове масло від маргарину.

Джерело матеріала
loader
loader