/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F50437935c82d25edae3dd9ddf3d0f0a4.jpg)
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
Якщо з якоїсь причини заварений чай охолов, багато хто ставить горнятко у мікрохвильовку, щоб знову його розігріти.
Однак професор Лондонського університетського коледжу Марка Міодовніка радить ніколи цього не робити.
Про це він сказав у коментарі Mail.
За словами науковця, головна причина не розігрівати чай є те, що напій перестане бути смачним.
Професор Міодовнік пояснив, що флавоноїди – природні сполуки, яких багато в чаї – надають напою особливого смаку під час заварювання.
Але вони надзвичайно летючі, тобто легко випаровуються.
«Вони просто зникають, тож якщо ви не вип’єте чаю незабаром після того, як його приготували, у вас їх не залишиться багато.
Якщо ж ви розігрієте чай, вони зовсім зникнуть», — сказав він.
За словами професора Міодовніка, гіршим за чай, розігрітий у мікрохвильовці, може бути лише той, що подають у літаку.
Там поєднання факторів, включаючи низький атмосферний тиск і сухе повітря в кабіні, може призвести до зниження чутливості до смаку та запаху на висоті.
Іншим фактором, який слід враховувати, є те, що вода – основний компонент чаю – також може бути різною, Зокрема, жорстка вода може негативно вплинути на смак напою.
«Це дуже складний напій із безліччю змінних.
Не недооцінюйте те, з чим ви тут маєте справу.
Не дарма це найкращий напій у світі»., - підсумував він.

