/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Faee60e0f184a9dcf673647705b309864.jpg)
Усього два інгредієнти: як у домашніх умовах засолити смачнючу скумбрію
Скумбрія, засолена в домашніх умовах, доповнить як пісне меню, так і святковий стіл. А ще це – чудова заготівля для швидкої закуски, бо можна приготувати заздалегідь кілька штук і діставати з морозилки за бажанням і потребою.
Як правильно засолити скумбрію, розповіла кулінарна блогерка Катерина Мовчан.
Засолена скумбрія
Інгредієнти:
- скумбрія середнього розміру – 1 шт;
- часник – 4 зубчики;
- сіль – 1,5 ч. л;
- цукор – 0,5 ч. л;
- чорний полотий перець – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Скумбрію добре вимити, відрізати голову, плавники, видалити хребет і всі кісточки. Головна умова — не прорізати спинку, бо без цілої шкірки не вдасться згорнути рибу красиво.
В окремому посуді змішати сіль, цукор і перець і добре посипати цією сумішшю філе риби. Часник, порізаний тонкими слайсами, викласти зверху.
Скумбрію згорнути в тугий рулет, щільно замотати харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2-3 години, після чого перекласти її в морозилку мінімум на добу.
Перед нарізанням і подачею рибу необхідно дістати з морозилки і дати їй нагрітися при кімнатній температурі протягом 15-20 хвилин. Вона стане трохи м'якшою, і її буде зручно різати.
Читайте також:
На святковий стіл: рецепт салату "Мімоза" зі скумбрією
Скумбрія в овочевому соусі: рецепт смачної риби (відео)
Смачна скумбрія: покроковий рецепт простої страви
