Надбання цілих поколінь господинь: найкраща паста на літр молока
Надбання цілих поколінь господинь: найкраща паста на літр молока

Надбання цілих поколінь господинь: найкраща паста на літр молока

Паска на літр молока – це надбання цілих поколінь українських господинь, яке точно варто мати на увазі. Якщо ви шукаєте найпростіший рецепт з найкращим результатом – то ви на правильному шляху, розповідає 24 Канал.

Рецепт паски на літр молока

  • Час: 2 години
  • Порцій: залежно від розміру форм

Інгредієнти:
– 1 літр молока;
– 3 кілограми борошна;
– 1,2 кілограма цукру;
– 100 грамів дріжджів;
– 10 яєць та 7 жовтків;
– 200 грамів маргарину;
– 200 грамів мʼякий жир;
– цедра 1 лимона;
– 600 грамів родзинок;
– трішки горілки.

Приготування:

  1. Змішайте подрібнені дріжджі, цукор, жовтки та яйця. Потім додаємо розм'якшений маргарин, жир та молоко. Усе перемішуємо і додаємо трішки борошна, щоб консистенція опари була як в сметани. Накриваємо опару і залишаємо на 30 хвилин.
  2. Коли опара збільшиться у 2 рази та стане пухирчастою, додаємо цедру лимона, поволі додаємо борошно і замішуємо тісто.
  3. Поволі вмішуємо промиті і просушені родзинки.
  4. Додаємо трішки горілки, робимо з тіста кулю та перекладаємо в змащену олією тарілку. Накриваємо і ставимо у тепле місце, щоб тісто виросло удвічі.
  5. Обминаємо тісто і розкладаємо по формах (заповнюємо форми лише на третину).
  6. Коли тісто виросте удвічі, то ставимо пасочки у розігріту до 180 градусів духовку. Маленькі пасочки треба випікати 30 хвилин, більші – трішки довше.

Смачного!

Ця ніжність підкорює усіх: рецепт легендарного польського торта.

Джерело матеріала
loader
loader