/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F95d27e51e9f0d39792a17f697e45dddc.jpg)
Як запекти м'ясо на Великдень: рецепт соковитої нарізки
Щоб запекти м'ясо в духовці, не треба багато зусиль.М'ясо після приготування залишиться соковитим та ніжним, якщо знати кілька правил. В першу чергу - правильний вибір свинини. Вона має бути свіжою. Друге правило - правильний підбір спецій. Нічого не треба вигадувати. Максимум можете до солі та часнику додати мелений чорний перець або суміш перців. Третє правило - запікайте свинину в рукаві.м'ясо свинини (ошийок, корейка, передній та задній окіст) - 1 кг,сіль - 15 г,перець чорний мелений - 0,5 ч. л.,часник - 8 зубчиків,олія - 1 ст. л.М'ясо помийте та обсушіть паперовими рушниками. Добре натріть сіллю, перцем та давленим часником, перекладіть у посуд. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодному місці на 6 або більше годин. А ще краще на добу.М'ясо змастіть олією та викладіть в рукав для запікання.Розігрійте духовку до 180°C, запікайте м'ясо 1 годину 45 хвилин. Перевірити, чи пропеклось м'ясо, можна за допомогою вилки. Проткніть нею свинину. Якщо виходить прозорий сік, то м'ясо готове.Дістаньте готове м'ясо з рукава та полийте соком, який утворився під час запікання. Коли м'ясо охолоне, обгорніть пергаментом. Перед подачею нарізайте поперек волокон.

