/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2b0cf163544432d97e874c6ae4de1705.jpg)
Оригінальна і красива: як приготувати крафін – модну паску, якою захоплюються усі
Крафін лише нещодавно став відкриттям для широкої публіки, однак його вже встигли полюбити усі. Ніжний смак та яскравий вигляд – це саме те, що потрібно для великоднього столу, розповідає 24 Канал з посиланням на Cookpad.
Рецепт крафіна
- Час: 3 години
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 150 грамів молока;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 125 грамів цукру;
– 1 яйце + 2 жовтки;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 3 грами солі;
– цедра 1 апельсина;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 410 грамів борошна;
– 140 грамів вершкового масла (40 грамів в тісто і 100 грамів для змащення);
наповнення:
– 100 грамів макової начинки;
– 100 грамів родзинок або цукатів, змочених у коньяку;
– цукрова пудра для посипки.
Приготування:
- У глибокій мисці з'єднуємо всі складники для тіста, окрім вершкового масла, та ретельно вимішуємо до однорідної консистенції.
- Після цього додаємо 40 грамів м’якого масла і вмішуємо його до повного поглинання тістом. Накриваємо та залишаємо на годину, щоб тісто відпочило й стало більш еластичним.
- Коли тісто підійде, ділимо його навпіл. Кожну частину розкачуємо у формі прямокутника. Змащуємо поверхню розм’якшеним вершковим маслом (приблизно 50 грамів на кожен пласт тіста), розподіляємо начинку та скручуємо у рулет.
- Кожен рулет розрізаємо вздовж майже до кінця, залишаючи один край цілим. Формуємо з обох частин "равлика" або завиток і викладаємо у підготовлені форми для випікання.
- Залишаємо вироби в теплому місці на 60 – 90 хвилин, щоб тісто добре піднялось — воно має збільшитися вдвічі.
- Випікаємо у духовці, розігрітій до 170 градусів з увімкненою конвекцією, приблизно 45 – 55 хвилин — до золотистої скоринки. Після охолодження, за бажанням, присипаємо цукровою пудрою.
Смачного!
Надбання поколінь: найкраща паска на літр молока.
