Такий десерт зметуть першим зі столу: як приготувати шоколадні яйця з ніжною начинкою
Такий десерт зметуть першим зі столу: як приготувати шоколадні яйця з ніжною начинкою

Такий десерт зметуть першим зі столу: як приготувати шоколадні яйця з ніжною начинкою

Смачний великодній десерт легко приготувати вдома. Спробуйте створити шоколадні яйця з сюрпризом. Їх однозначно оцінять діти.Усередину можна покласти що завгодно - від цукерок до маленьких подарунків. Але сьогодні розповімо, яка приготувати шоколадні яйця із ніжною начинкою.желатин - 10 грамів;вода - 60 мілілітрів;шоколад - 100 грамів;молоко - 60 мілілітрів;крем-сир - 100 грамів;жирні вершки 33% - 175 мілілітрів;цукрова пудра - 20 грамів.Для глазурі також знадобиться шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г).У піалу поміщаємо желатин, додаємо воду і залишаємо на приблизно 15 хвилин. Потім його потрібно підігріти в мікрохвильовці або розтопити на плиті.Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в більшу ємність. Туди вливаємо желатин і гаряче молоко. Потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.У шоколадну масу додаємо крем-сир і добре збиваємо вінчиком до однорідності. Залишаємо остигати до кімнатної температури.У цей час збиваємо крижані вершки та цукрову пудру до загустіння. Змішуємо їх із шоколадом.Щоб надати мусу форму яйця, можна використовувати кришечки від Kinder Joy. Добре промийте їх, просушіть і злегка протріть маслом - так буде легше дістати. Поміщаємо всередину шоколадно-вершкову масу і залишаємо в морозилці на годину.Мус у мисці може за цей час загуснути, але його легко трохи підігріти в мікрохвильовці, перемішати і далі готувати.Цієї кількості вистачить на сім яєць (14 половинок). "Склеювати" їх між собою потрібно залишками мусу - просто промащуємо, стискаємо разом половинки і підморожуємо хвилин 15.У цей час варто приготувати глазур. Шоколад з маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Всипаємо туди подрібнений арахіс і перемішуємо.

Джерело матеріала
loader