/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F7b5b05b6d79c8b6c61f8191a8d1c53a5.jpg)
Не липне до рук і не кришиться: рецепт ідеальної глазурі для паски
Традиційно паски покривають білою глазур'ю, яку готують із білка та цукру. Однак непоодинокі випадки, коли вона або пересихає і починає кришитися, або ж не застигає і липне, а декор на ній тане та тече, створюючи загалом неохайний вигляд.
Як приготувати ідеальну глазур, яка не буде ні прилипати, ні кришитися, розповіла кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Ідеальна глазур для паски
Інгредієнти:
- желатин – 5 г (+ вода холодна 25 мл);
- вода – 25 мл;
- цукор – 130 г;
- лимонна кислота – дрібка.
Спосіб приготування:
Залити желатин водою і залишити набухати.
У сотейник із товстим дном всипати цукор, додати воду та лимонну кислоту. Поставити на рівномірний вогонь, вищий за середній, і варити до активного кипіння та обов'язково повного розчинення цукру.
Зняти з вогню, перелити в зручний посуд і дати охолонути до 70 градусів.
Коли маса охолоне до зазначеної температури, додати до неї попередньо замочений желатин і перемішати до однорідної маси. Збити масу міксером до білої густої однорідної маси (4-5 хв). Під час збивання не треба боятися перестаратися. Якщо маса вийде занадто густа, можна додати краплю води.
Покрити глазур'ю паски. Якщо декор легкий, то модно одразу й прикрасити їх, а якщо щось більш важке, то слід почекати, поки глазур застигне.
Якщо в процесі намазування глазур сильно загусла, потрібно поставити її на водяну баню або ж розігріти імпульсами в мікрохвильовці.
Читайте також:
Святкове меню: рецепт фісташково-малиново-сиркової паски в шоколадному корпусі
Готуємося до Великодня: рецепт святкової випічки з незвичайною начинкою (відео)
Головна прикраса великоднього столу: рецепт сирної паски

