Де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися
Де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися

Де зберігати різні види консервацій, аби вони не зіпсувалися

У наш час, коли все відбувається швидко, важливо мати під рукою продукти, які зручно використовувати, не жертвуючи здоров'ям.

Консерви можуть бути корисними, якщо правильно їх обирати, пише Real Simple.

Частина овочів після термообробки навіть стає кориснішою. Наприклад, у консервованих томатах більше лікопіну — потужного антиоксиданту. Водночас, інші продукти можуть втрачати частину вітамінів. Тому важливо звертати увагу на склад — і самих консервів, і упаковки. Краще уникати банок з бісфенолом-А, який може потрапити в їжу.

Консервація помідорів, фото: Знай.ua

Найкорисніші консерви — це ті, що мають простий склад, максимум 3–5 інгредієнтів, і мінімум добавок. Варто обирати ті, що не містять зайвого цукру, солі чи консервантів. Серед таких - чорна квасоля, що багата білком та клітковиною; подрібнені томати, ідеальні для соусів; гарбузове пюре — джерело вітаміну А; персики у власному соку, які чудово смакують без цукру.

Консервація помідорів, кадр з відео

Також варто мати консервований лосось, що містить Омега-3 та вітаміни, тунець у власному соку, куряче м’ясо, нут, який легко перетворити на хумус, і артишоки з пребіотиками. Не менш корисні — кукурудза з клітковиною та кокосове молоко, яке додає смаку азійським стравам.

А от від продуктів з цукром, трансжирами, консервантами чи великою кількістю солі краще відмовитися. Особливо це стосується фруктів у сиропі, готових супів і м’ясних виробів у банках. Обирайте ті, де написано "без додавання солі" чи "без цукру", і перевіряйте вміст натрію - до 5% — добре, понад 20% — вже варто задуматись.

Раніше ми повідомляли, чим небезпечні консервовані овочі і фрукти та яку альтернативу обрати?

Коли кришка наче приклеєна: прості лайфхаки для відкривання консервації - детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader