Пюре буде пухким, як ніколи: що потрібно зробити з картоплею перед приготуванням
Пюре буде пухким, як ніколи: що потрібно зробити з картоплею перед приготуванням

Пюре буде пухким, як ніколи: що потрібно зробити з картоплею перед приготуванням

Щоб картопляне пюре було ідеально пухким, кулінари радять перед варінням замочувати картоплю в холодній воді, адже цей крок покращує текстуру страви.

Про що йдеться у матеріалі:

Картопля — надзвичайно універсальний продукт, який легко перетворити на апетитну страву. Її можна варити, запікати, смажити або перетворювати на пюре, в залежності від уподобань. Картопляне пюре — класика, яку готують швидко, а смак легко урізноманітнити сиром, цибулею, беконом, часником, підливою чи вершковим маслом. Але незалежно від добавок, важливо спершу правильно приготувати картоплю, щоб досягти бажаної пухкої консистенції.

Главред з'ясував, як приготувати картопляне пюре.

Як правильно зварити картопляне пюре, щоб було пухким

Багато хто вважає, що достатньо просто зварити картоплю у воді, але кулінари наголошують: для ідеального результату перед варінням слід замочити очищену картоплю в холодній воді. Цей крок допомагає позбутися надлишкового крохмалю, який робить пюре липким або занадто в’язким.

Як пояснюють фахівці з Potato Goodness, вимочування картоплі у воді знижує рівень крохмалю, що сприяє рівномірному приготуванню і запобігає утворенню клейкої текстури на поверхні овочу.

"Холодна вода використовується тому, що гаряча вода вступає в реакцію з крохмалем, активізуючи його, що ускладнює його відділення від картоплі. Картоплю можна почистити, підготувати і порізати у воді за два дні до варіння на пюре. Щоб видалити ще більше крохмалю, рекомендується швидко промити картоплю після відварювання. Для цього ми рекомендуємо використовувати гарячу воду, тоді як перед приготуванням ви будете використовувати холодну", - радять фахівці, передає Express.

Кулінари радять перед варінням замочувати нарізану й очищену картоплю в холодній воді щонайменше на пів години, це дозволяє зробити пюре ніжнішим і повітрянішим. Чим довше картопля перебуває у воді, тим кращою буде її текстура.

"Ви замочуєте картоплю в крижаній воді перед тим, як зварити. Це усуває більшу частину крохмалю, що міститься в картоплі, в результаті чого пюре виходить надзвичайно легким і пухнастим.

Фахівці рекомендують наповнити велику миску холодною водою, додати кілька кубиків льоду й опустити в неї картоплю. Оптимальний час замочування — від 30 хвилин до години. Після цього картоплю слід обережно вийняти руками або за допомогою друшляка, намагаючись не розворушити осад крохмалю, що осів на дні.

"Відваріть картоплю до готовності, приготуйте пюре за вашим улюбленим рецептом, і ви помітите, що вона вийшла набагато пухкішою, ніж тоді, коли ви готували її без замочування", - резюмували вони.

Вам також може бути цікаво:

Що таке Express.co.uk?

Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.

Джерело матеріала
loader
loader