/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9769dcc448e64eab30bada0a349bdca1.jpg)
Чотири інгредієнти — і готово: ніжний яєчний сир на Великдень
Цей сир часто називають «словацьким», однак його можна знайти на великодніх столах не лише у Словаччині.
Він популярний також у Фінляндії, Латвії, Естонії та Німеччині.
В кожній країні є свої особливості в рецепті.
Процес приготування:.
Приготуйте водяну баню, поставивши миску над каструлею з киплячою водою.
Вбийте до миски яйця, додайте молоко, сіль і перець, добре перемішайте.
Тримайте миску над парою, постійно помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою, поки суміш не загусне — це займе 20–30 хвилин або доки не припинить виділятися сироватка.
Покладіть вологу марлю або два її шари на друшляк і поставте його над мискою, щоб зібрати сироватку.
За допомогою шумівки перекладіть сир у марлю, залиште на 10–15 хвилин, щоб зайва рідина стекла.
Зберіть краї марлі в пучок та обв’яжіть, натискаючи на неї, щоб відтиснути більше сироватки.
Зав’яжіть марлю з сиром, створивши грудку, і злегка натискайте на неї, щоб сприяти витіканню сироватки.
Прив’яжіть мотузку до дерев’яної ложки та підвісьте сир над каструлею ще на 30 хвилин для остаточного стікання рідини.
Коли сир охолоне і сироватка припинить капати, помістіть його до холодильника, залишивши підвішеним, щоб він зберіг свою форму.
Залиште його в холодильнику на 12 годин або більше.
Смачного!.

