Чотири інгредієнти — і готово: ніжний яєчний сир на Великдень
Чотири інгредієнти — і готово: ніжний яєчний сир на Великдень

Чотири інгредієнти — і готово: ніжний яєчний сир на Великдень

Цей сир часто називають «словацьким», однак його можна знайти на великодніх столах не лише у Словаччині.

Він популярний також у Фінляндії, Латвії, Естонії та Німеччині.

В кожній країні є свої особливості в рецепті.

Процес приготування:.

Приготуйте водяну баню, поставивши миску над каструлею з киплячою водою.

Вбийте до миски яйця, додайте молоко, сіль і перець, добре перемішайте.

Тримайте миску над парою, постійно помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою, поки суміш не загусне — це займе 20–30 хвилин або доки не припинить виділятися сироватка.

Покладіть вологу марлю або два її шари на друшляк і поставте його над мискою, щоб зібрати сироватку.

За допомогою шумівки перекладіть сир у марлю, залиште на 10–15 хвилин, щоб зайва рідина стекла.

Зберіть краї марлі в пучок та обв’яжіть, натискаючи на неї, щоб відтиснути більше сироватки.

Зав’яжіть марлю з сиром, створивши грудку, і злегка натискайте на неї, щоб сприяти витіканню сироватки.

Прив’яжіть мотузку до дерев’яної ложки та підвісьте сир над каструлею ще на 30 хвилин для остаточного стікання рідини.

Коли сир охолоне і сироватка припинить капати, помістіть його до холодильника, залишивши підвішеним, щоб він зберіг свою форму.

Залиште його в холодильнику на 12 годин або більше.

Смачного!.

Джерело матеріала
loader
loader