/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F1cab6c557530bf1547c308e9a0387b99.jpg)
Три святкові закуски на Великдень, які зметуть зі столу першими
Святковий стіл на Великдень - це не лише паска та крашанки. Апетитні закуски додають настрою й смаку до свята.Gazeta.ua публікує три прості, але дуже смачні ідеї, які неодмінно сподобаються гостям. Подавайте і не дивуйтесь, якщо зникнуть першими.листково-дріжджове тісто1 яйце для змащення200 г крабових паличок1/2 огіркутрішки кропу, сіль4-5 перепелиних яєць~ 40 г крем-сиру~ 2 ст.л. майонезуЗ тіста сформувати "мушлі", як показано на відео та змастити збитим яйцем. Мушлі запекти в духовці при 190 градусах приблизно 15 хв, до золотистості.Приготувати дві начинки: для однієї - половину крабових паличок, яйця, крем-сир збити у блендері. Для іншої: другу частину крабових палочок порвати вилкою, як показано на відео і додати до них дрібно нарізаний огірок та зелень, майонез та акуратно перемішати. В кожну окрему мушлю покласти листя салату, зверху - різну начинку, а поверх - перепелине яйце або червону ікру.шинка100 г твердого сиру3 яйцялистя салату2-3 зубчики часникусир косичка1-2 ст л майонезусіль, чорний мелений перецьШинку тоненько нарізати. Для начинки сир натерти на дрібній тертці. Також натерти варені яйця. Вичавити часник, посолити, поперчити, додати майонез. Все ретельно перемішати. Сформувати рулетики. На нитку сиру косичка викласти шинку, листок салату та начинку. Загорнути та завʼязати. Готово.Рулетики швидко і просто готуються, а продукти для них є в кожному Великодньому кошику.половина багета30 г вершкового масларуколасир Briette від @kaserei.champignon_official.ua1 груша + 1 ст. л. цукрукреветки (по 2 шт. на брускету) + сіль, часник, чорний мелений перецьБагет нарізати скибочками і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.Тим часом нарізати скибочками сир Briette. Він має кремову текстуру, класичний вершковий смак та тонкий аромат білої плісняви.Грушу нарізати тонкими скибочками. На сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, додати 1 ст. л. цукру, перемішати і додати грушу. Карамелізувати до мʼякості.Креветки обсмажити на розігрітій олії з часником 4-5 хвилин, посолити, поперчити.Зібрати брускету. На багет викласти руколу, сир, карамелізовану грушу, креветки.

