Усі запитуватимуть у вас про цей секрет: що додати у паску, щоб не кришилася верхівка
Усі запитуватимуть у вас про цей секрет: що додати у паску, щоб не кришилася верхівка

Усі запитуватимуть у вас про цей секрет: що додати у паску, щоб не кришилася верхівка

Крихкість паски або її верхівки – головний біль усіх господинь. Які інгредієнти допоможуть їй запобігти – розповідає 24 Канал.

Як запобігти крихкості верхівки паски

Перша підказка: у жодному разі не скорочуйте час замішування тіста. Для уникнення крихкості повинен утворитися хороший глютеновий каркас, а його забезпечує довге вимішування.

Ваша паска не кришитиметься / Фото "Україна молода"

Також не забудьте додати до тіста сіль – вона знижує крихкість. Що стосується жиру, то його варто додавати наприкінці замішування, а частину цукру потрібно додати після додавання жиру.

Ще один надійний секрет – заварювати частину тіста перед замішуванням. Це можна робити на воді, молоці та вершках. Заварне тісто славиться еластичністю, і ваша паска не буде кришитися.

І не варто забувати, що глазур потрібно наносити лише на холодну паску. Глазур також "звʼяже" тісто, але її також варто вдало приготувати, аби вона не кришилася.

Не так як всю випічку: коли потрібно змащувати паску яйцем.

Джерело матеріала
loader
loader