/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ffe3ef37786885f19daec72c32087870f.jpg)
Шість сухофруктів, які варто їсти регулярно
Отримати більше користі можна не лише від свіжих фруктів та ягід.Сушені фрукти містять необхідні поживні речовини, що робить їх гідним доповненням раціону, пише Martha Stewart.Дієтологи розповіли, які сухофрукти найкраще вживати в їжу.Можливо, це не перший сухофрукт, про який ви подумали, але сушена полуниця багата антиоксидантами і вітаміном С."Антиоксиданти і вітамін С важливі для нашої імунної системи", - пояснює дієтологиня Ніколь Роуч."Чорнослив, або сушені сливи, - це поживна сила", - каже дієтологиня Олівія Матісен-Холломан.У них більше антиоксидантів, ніж у чорниці, ожині та малині, тому вони відмінно захищають здорові клітини.Чорнослив також підтримує роботу кишківника і здоров'я кісток завдяки клітковині та вітаміну К, відповідно.Фініки варті того, щоб додати їх до раціону. Для початку, за словами Роуча, в них багато антиоксидантів і клітковини. Це корисно для загального здоров'я, оскільки антиоксиданти захищають клітини, а клітковина підтримує роботу кишечника. Фініки також мають протизапальні властивості, що робить їх корисними для зниження ризику низки захворювань.Родзинки, або сушений виноград, - ще один із найкращих сухофруктів для вживання."Родзинки мають напрочуд багатий поживний склад", - ділиться Матісен-Холломан.У них багато клітковини, яка благотворно впливає на роботу травної системи, здоров'я серця і ризик розвитку діабету. Родзинки також містять антиоксиданти і найважливіші мінерали, включно із залізом і магнієм."Абрикоси - ще одна суперзірка у світі сухофруктів, - зазначає Матісен-Холломан.Курага багата на корисну для кишківника клітковину й антиоксиданти, що борються з хворобами, зокрема на бета-каротин, додає вона. Крім того, бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А, який підтримує здоровий зір та імунну функцію.Якщо ви хочете насолодитися солодким смаком манго в міжсезоння, спробуйте сушений манго, каже Роуч. У ньому особливо багато вітаміну С, який важливий для імунної функції, додає вона. Крім того, сушений манго - джерело клітковини, яка підтримує травлення і здоров'я кишечника.
